Σάββατο 21 Μάρτη 2020 - Κυριακή 22 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Κατηγορηματική καταδίκη της υποψηφιότητας του ΝΑΤΟ για το Νόμπελ Ειρήνης!

Επίσημη υποψηφιότητα για το Νόμπελ ...Ειρήνης 2020 πήρε και πάλι το ΝΑΤΟ (ανάμεσα σε 317 υποψηφίους), προκαλώντας αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα στη Σερβία, την οποία αιματοκύλισε πριν από 21 χρόνια, ξεκινώντας αυτήν την περίοδο, στις 24 Μάρτη 1999, με πρόσχημα τα δικαιώματα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου!

Απέναντι στη νέα πρόκληση το Φόρουμ Βελιγραδίου για έναν Κόσμο μεταξύ Ισων, η Λέσχη Στρατηγών και Ναυάρχων Σερβίας και το Ενωμένο Ιδρυμα για τη Νεολαία σε επιστολή που απέστειλαν στις 20 Μάρτη καταγγέλλουν τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ πριν από δύο δεκαετίες στη Σερβία, επισημαίνοντας πως εξαπέλυσε την πρώτη, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στρατιωτική επίθεση σε ευρωπαϊκή χώρα αιματοκυλώντας την πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, με απολογισμό πάνω από 3.500 νεκρούς στον άμαχο πληθυσμό και τραυματίζοντας 12.500 άλλους, προκαλώντας παράλληλα υλικές καταστροφές στις υποδομές της χώρας ύψους 100 δισ. δολαρίων.

Στην κοινή τους επιστολή, οι πρόεδροι των τριών οργανώσεων μεταξύ άλλων τονίζουν: «Η ΝΑΤΟική επίθεση στο ευρωπαϊκό έδαφος ήταν σημείο καμπής γιατί έφερε την πρακτική των ανεμπόδιστων επιθέσεων και επεμβάσεων σε όλη την υφήλιο». Προσθέτουν ότι «η επίθεση που εξαπολύθηκε σε συμμαχία με την τρομοκρατική αυτονομιστική οργάνωση ΟΥΤΣΕΚΑ δημιούργησε προηγούμενο ενθαρρύνοντας τις αποσχίσεις, την τρομοκρατία και την ασέβεια στο Διεθνές Δίκαιο». Σε επόμενο σημείο, οι πρόεδροι των τριών οργανώσεων θυμίζουν τα απαγορευμένα όπλα, όπως οι βόμβες διασποράς και τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, που χρησιμοποίησαν οι σφαγείς του ΝΑΤΟ και τις συνέπειες που υφίσταται ακόμα ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ