Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Ζητά άμεσα μέτρα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων

Eurokinissi

Την ανάγκη για άμεσα μέτρα θωράκισης και στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Παροτρύνει επίσης τους αγρότες και κτηνοτρόφους να τηρούν τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, να προφυλάξουν τη ζωή τους και τη ζωή των αγαπημένων προσώπων τους και να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απαιτεί εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, που αφορούν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού για τα ασθενοφόρα, να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, 24ωρη λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο, καθώς και επίταξη υποδομών Υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα, ζητά να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται:

  • Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
  • Για το επόμενο εξάμηνο να μην πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ, τοκοχρεολύσια στις τράπεζες.
  • Να καταβληθούν άμεσα στο 100% οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2019 σε όλους τους δικαιούχους, όπως και οι αποζημιώσεις από ΠΣΕΑ.
  • Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για τους αγροτοκτηνοτρόφους με ετήσιο εισόδημα μέχρι αυτό το ποσό. Να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος.
  • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
  • Το τεστ για τον κορονοϊό να γίνεται δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.
  • Να παρθούν μέτρα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις λαϊκές αγορές και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για όσους δεν στήνουν πάγκο στις λαϊκές αγορές (ή αν οι λαϊκές κλείσουν), να απαλλαγούν από την πληρωμή του τέλους και να ενισχυθούν οικονομικά.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και σε είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας σε εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις - βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο άμεσα.
  • Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ.
  • Να παρθούν μέτρα στήριξης και αποζημίωσης της γυναίκας αγρότισσας που αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι για τις ανάγκες παιδιών ή ηλικιωμένων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ