Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΛΑΡΚΟ
Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας

Απροστάτευτοι απέναντι στη νόσο του κορονοϊού και χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την υγιεινή και την ασφάλειά τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, οι οποίοι εκτός από τις επιπτώσεις της τροπολογίας της κυβέρνησης που διαλύει την εταιρεία και το μέλλον τους, ανησυχούν πλέον και για την υγεία τους.

«Στο χώρο του εργοστασίου δεν υπάρχει αντισηπτικό ούτε για δείγμα», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο κίνδυνος από την επιδημία του κορονοϊού ήρθε να προστεθεί στις τραγικές συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο εργοστάσιο και να εντείνει την ανησυχία και το φόβο των εργαζομένων».

Τις προηγούμενες μέρες το Συνδικάτο Μετάλλου ανέδειξε τα παραπάνω ζητήματα με επιστολή προς τον ειδικό εκκαθαριστή της εταιρείας, ζητώντας τη λήψη των απαραίτητων μέτρων (αντισηπτικά, μάσκες, απολύμανση λεωφορείων κ.λπ.). Παράλληλα, ζητά την απόσυρση της εντολής του ειδικού εκκαθαριστή για τη μη εξυπηρέτηση από το ιατρείο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ κανενός άλλου πέραν από τους εργαζόμενους.

Χτες το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου μοίρασε ανακοίνωση στους εργαζόμενους για τις παραπάνω διεκδικήσεις και για το περιεχόμενο της κυβερνητικής ΠΝΠ που αφορά το ωράριο, τα δικαιώματα των ευπαθών ομάδων και τις άδειες ειδικού σκοπού.

«Θεωρούμε θετικό ότι ξεκίνησαν να δίνονται άδειες σε γονείς που εργάζονται και οι δύο, καθώς και άδειες ειδικού σκοπού σε ευπαθείς ομάδες», σημειώνει ο Παναγιώτης Πολίτης, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο και στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από το ανθυγιεινό περιβάλλον μέσα στο οποίο εργάζονται».

Εληξαν την απεργία οι αυτοκινητιστές

Να επιστρέψουν στα πόστα τους αποφάσισαν στο μεταξύ σε συνέλευσή τους οι αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές και χειριστές μηχανημάτων, οι οποίοι μέσα από την απεργιακή τους κινητοποίηση πέτυχαν τη δέσμευση του ειδικού εκκαθαριστή να τους καταβάλει προκαταβολή για τις εργασίες που θα παρέχουν το επόμενο διάστημα.

Στη συνέλευσή τους ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, αλλά και να συμβάλλουν στη συστράτευση και στον κοινό αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ακυρώνοντας τις μεθοδεύσεις ενεργοποίησης «κοινωνικού αυτοματισμού».

Σημειώνεται επίσης ότι κάτω από την πίεση των σωματείων, ο ειδικός εκκαθαριστής προχώρησε σε αναδίπλωση σχετικά με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μείωση κατά 40% της προκαταβολής της μισθοδοσίας, κάτι που η τήρησή του θα φανεί σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ