Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Υποπτα κρούσματα σε μετρό και ηλεκτρικό;

Καταγγελίες φθάνουν στην εφημερίδα για εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής, σε μετρό και ηλεκτρικό, που ναι μεν έχουν απομακρυνθεί από το χώρο εργασίας αλλά δεν έχει ληφθεί κανένα άλλο μέτρο από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούν στην εμφάνιση τριών εμπύρετων περιστατικών εργαζομένων στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ), στο σταθμό «Ειρήνη», ένα σε τεχνική υπηρεσία στο σταθμό του Συντάγματος και ένα σε εκδοτήριο στην Ομόνοια.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι τα τρία περιστατικά στο ΚΕΛ «Ειρήνη» εμφανίστηκαν μέσα σε 5 μέρες, από την περασμένη Κυριακή, όμως η διοίκηση δεν έχει φροντίσει να γίνουν εξετάσεις, για να διαπιστωθεί τι έχουν οι εργαζόμενοι, ούτε έχει πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων τους. Ενδεικτικό το γεγονός ότι μόλις χτες δόθηκαν γάντια και μάσκες.

Ακόμα καταγγέλλεται ότι δεν γίνεται τακτική απολύμανση στα αμαξοστάσια και στα βαγόνια, και όταν γίνεται δεν είναι με νεφοψεκασμό αλλά με πανί εμποτισμένο με χλωρίνη. Στο αμαξοστάσιο του ηλεκτρικού στο Φάληρο έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη σε βαγόνια, που πήγαν για επισκευή, μόνο ύστερα από την αντίδραση των εργαζομένων και με πρωτοβουλία της ΔΑΣ ότι δεν μπαίνουν μέσα αν δεν γίνει απολύμανση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ