Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τους καρκινοπαθείς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια είχε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην οποία ανέδειξε τα προβλήματα στη διάγνωση και τη θεραπεία των καρκινοπαθών, λόγω της αναστολής λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων όλων των νοσοκομείων.

Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μη διαταραχθεί η θεραπεία των ανθρώπων με καρκίνο, καθώς και αυτών που απαιτείται έγκαιρα να ελεγχθούν και, εφόσον διαγνωστούν με καρκίνο, να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση την αναγκαία θεραπεία.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό είναι και η αναστολή λειτουργίας τμημάτων, κλινικών, ιατρικών πράξεων. Ετσι, χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού για διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες σχεδόν για όλες τις υπόλοιπες ασθένειες εκτός κορονοϊού έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να «εξοικονομήσει» κρεβάτια και προσωπικό, προμηνύοντας ακόμη πιο δυσοίωνες μέρες για την υγεία και τη ζωή του λαού.

Η αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων επηρεάζει τους ανθρώπους που είναι σε διαδικασία ελέγχου για να διαπιστώσει αν υπάρχει κακοήθεια ή όχι, και πρέπει να εξεταστούν ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα η θεραπεία τους. Ετσι, χιλιάδες άλλοι άνθρωποι σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα ή μένουν σε πολύμηνη αναμονή με επιπτώσεις στην υγεία τους. Η κατάσταση στα νοσοκομεία επηρεάζει βέβαια και τους διαγνωσμένους καρκινοπαθείς που πρέπει να κάνουν ακτινοθεραπεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ