Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Μήνυμα προς τους εργαζόμενους με αφορμή την πανδημία

Μήνυμα στους εργαζόμενους όλου του κόσμου, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, στέλνει με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος.

Εκ μέρους της ΠΣΟ, ο Γ. Μαυρίκος χαιρετίζει τους εργάτες σε όλο τον κόσμο, που μέσω της δουλειάς τους παρέχουν όλα τα αγαθά για την επιβίωση των λαών. «Οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που παράγουν τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τις υπηρεσίες, τις μηχανές, τις μεταφορές, την επικοινωνία, τα πάντα», σημειώνει, ενώ αναφέρεται ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στους τομείς της Υγείας, «οι οποίοι δίνουν έναν ηρωικό αγώνα για τη θεραπεία των ασθενών, με κίνδυνο της ζωής τους». Εκτός από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, για τα οποία φέρνει παραδείγματα από τις τιμές σε μάσκες, απολυμαντικά και τρόφιμα σε διαφορετικές χώρες του κόσμου, ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ επισημαίνει ότι «οι πολυεθνικές χρησιμοποιούν την πανδημία για να απολύσουν εργαζόμενους ή να μειώσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα».

Τέλος, με τη δήλωσή του καλεί όλα τα συνδικάτα να διεκδικήσουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του λαού από τις κυβερνήσεις, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ