Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Παύση πρωταθλημάτων στην Ελλάδα

Eurokinissi Sports

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον ευρωπαϊκό αθλητισμό, οδήγησε σε αναβολή των πρωταθλημάτων των μεγάλων κατηγοριών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ. Θυμίζουμε ότι είχε ήδη αποφασιστεί η αναστολή των πρωταθλημάτων των μικρότερων κατηγοριών, στα συγκεκριμένα αθλήματα και όχι μόνο.

Στο ποδόσφαιρο η Super League ανακοίνωσε χτες την αναβολή των πλέι οφ της πρώτης κατηγορίας, που ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 14-15 Μάρτη, αλλάζοντας την αρχική της απόφαση για διεξαγωγή των δύο πρώτων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Η απόφαση για αναβολή πάρθηκε λόγω της επιδείνωσης της γενικότερης κατάστασης αλλά και μετά από σχετικό αίτημα του Συνδέσμου Παικτών (ΠΣΑΠ), που σε ανακοίνωσή του εξέφραζε την έντονη ανησυχία του για την υγεία των παικτών. Η απόφαση της Super League αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα, αφού φέρεται να μην υπήρξε ομοφωνία ανάμεσα στα μέλη, καθώς ο Ολυμπιακός ζήτησε τη διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, απόφαση για αναβολή των αγωνιστικών που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο 14-15/3 πήρε η Λίγκα Super League 2 και B' Εθνικής. Από βδομάδα θα επανεξετάσει το θέμα.

Στο μπάσκετ, μετά την απόφαση της ΕΟΚ για αναβολή των αγώνων στα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό την αιγίδα της, το ίδιο αποφάσισε και ο ΕΣΑΚΕ για την Basket League. H διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας γνωστοποίησε την αναβολή σε πρώτη φάση της 21ης αγωνιστικής, που ήταν προγραμματισμένη για 14-15/3.

Μέχρι τις 22 Μάρτη αναβάλλονται οι αγώνες της Volleyleague ανδρών σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΑΠ, που ωστόσο επισημαίνει ότι «θα συνεδριάσει ξανά για να επανεκτιμήσει την κατάσταση όπως αυτή καθημερινά διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας του COVID-19».

Με τη σειρά της η Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων της, ενώ ήδη έχει αναβάλει και τον τελικό Κυπέλλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ