Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Κατεβάζει ρολά» ο ευρωπαϊκός αθλητισμός

Με τις φωνές διαμαρτυρίας για το ότι συνεχίζονται οι διοργανώσεις και τα προβλήματα σε πρακτικό επίπεδο διεξαγωγής να αυξάνονται συνεχώς, η UEFA ανακοίνωσε τη σύγκληση τηλεδιάσκεψης για την Τρίτη 17 Μάρτη ανάμεσα στις 55 χώρες - μέλη της. Εκεί αναμένεται να συζητηθεί το μέλλον των δύο διασυλλογικών της διοργανώσεων, του Champions League και του Europa League, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και τι θα γίνει με το Euro 2020.

Ολα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοιχτά, με χτεσινό δημοσίευμα της γαλλικής «L' Equipe» να αναφέρει ότι η UEFA θα ανακοινώσει την αναβολή του Champions League και του League και τη μετάθεση του Εuro για το 2021.

«Εκλεισαν» Ευρωλίγκα και FIBA

Στο μπάσκετ, η Ευρωλίγκα, με σχετική καθυστέρηση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις (όπως στην περίπτωση του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Αρμάνι), ανακοίνωσε την αναβολή της διοργάνωσης. Σε αυτό συντέλεσαν και οι πληροφορίες για εμφάνιση κρουσμάτων σε παίκτες ομάδων της Ευρωλίγκας.

Προηγήθηκε η απόφαση της FIBA για αναβολή των δικών της διοργανώσεων, ενώ αντίστοιχη εικόνα επικρατεί στα περισσότερα πρωταθλήματα μπάσκετ των ευρωπαϊκών χωρών.

Αναβολές στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα

Στην Ισπανία αναβλήθηκαν οι δύο επόμενες αγωνιστικές στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, στη Δανία διακόπτονται όλα τα πρωταθλήματα για δυο βδομάδες, ενώ η αυστριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή των αγώνων μόνο της πρώτης κατηγορίας, αλλά και της Εθνικής ομάδας. Επίσης, αναβάλλονται έως τις 31 Μάρτη όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις για τα πρωταθλήματα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Ολλανδίας, μετά από ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας

Παύση δραστηριότητας στο τένις

Σε ό,τι αφορά το τένις, κανένα τουρνουά δεν θα διεξαχθεί μέχρι τις 20 Απρίλη, σύμφωνα με την Ενωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP), ενώ και η Ενωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) αναμένεται να προχωρήσει στην ίδια κίνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ