Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κάλεσμα αγώνα απέναντι στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - εκκαθαριστή

Επίσκεψη αλληλεγγύης το Σάββατο στη Λάρυμνα από σωματεία της Αθήνας

Για τη συνάντηση που έγινε την Τρίτη ανάμεσα στα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ και τον ειδικό εκκαθαριστή - διαχειριστή, ενημερώνει τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Οπως σημειώνει, ο διαχειριστής ισχυρίστηκε ότι «θα χάσετε όλοι οι εργαζόμενοι, δεν θα υπάρχει εργαζόμενος που δεν θα συνεισφέρει (...) Ο,τι προβλέπεται από το νόμο σε Δώρα, επιδόματα, θα κοπούν σε όλους (...) Με βάση το νόμο δεν δικαιούστε αποζημίωση (...) Ολα όσα χρωστάει η ΛΑΡΚΟ από τις 28 Φλεβάρη και πίσω θα μπουν σε λίστα πιστωτών, στην οποία μάλιστα το Δημόσιο έχει προτεραιότητα στην εξόφληση».

Το Συνδικάτο Μετάλλου ξεκαθαρίζει: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει διάσπαση μεταξύ των εργαζομένων δεν θα περάσει. Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή σε κανέναν εργαζόμενο. Απαιτούμε να αμειβόμαστε με βάση αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Δεν δεχόμαστε την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ, που τρώει το μόχθο των εργαζομένων αλλά και των μικρών αυτοαπασχολούμενων εργολάβων».

Ενημερώνει ακόμα ότι:

  • «Οι συνάδελφοι στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ είναι απλήρωτοι. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση και θα κλιμακώσουν με αποφάσεις που θα πάρουν μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση.
  • Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεργολάβοι μηχανημάτων σε ΛΑΡΚΟ και μεταλλεία Αϊ - Γιάννη από αύριο (σ.σ. σήμερα) κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας, ανταμώνοντας με τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές της Βόρειας Ελλάδας και διεκδικώντας όλοι μαζί το μόχθο τους. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που πραγματοποιούν οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανημάτων, είμαστε δίπλα τους, μαζί τους. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για το συντονισμό όλων των ανθρώπων που έχουν μοχθήσει για το εργοστάσιο και τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ».

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους «να είμαστε έτοιμοι για μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και ανάλογες αποφάσεις» και ανακοινώνει ότι «το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, αντιπροσωπείες σωματείων και εργαζόμενοι από την Αθήνα θα έρθουν με λεωφορεία για να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα που ανοίξαμε το προηγούμενο διάστημα και ετοιμαζόμαστε, όλοι μαζί, για κλιμάκωση. Σας καλούμε να τους υποδεχτούμε μαζικά και αγωνιστικά όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε "Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ