Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με την ΕΔΕΚ

Με τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ αποτελούμενη από τον α' αντιπρόεδρο Λ. Ανδρέου, την β' αντιπρόεδρο Ελ. Περικλέους, τον γενικό διευθυντή Μ. Σολομωνίδη και την Ν. Ιωάννου από τις διεθνείς σχέσεις, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κύπρο, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι εκ μέρους του ΚΚΕ εκφράστηκε η ανησυχία του Κόμματος για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, όπου είναι πολύ μεγάλοι οι ανταγωνισμοί καπιταλιστικών κρατών, ισχυρών δυνάμεων, περιφερειακών αλλά και άλλων διεθνών παικτών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα και την πίεση που ασκείται αυτό το διάστημα, ως αποτέλεσμα της μεγάλης επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα. Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό, στον αγώνα του για να έχει μία ενωμένη πατρίδα, με μία κυριαρχία, ένα κράτος και όχι δύο, με μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, μία πατρίδα Ελληνοκυπρίων - Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένους προστάτες - εγγυητές, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς ΝΑΤΟποίηση του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ