Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Από αύριο η μεγάλη πανεξόρμηση στο πλαίσιο της 4μηνης καμπάνιας

Μαζί με την εφημερίδα μας το dvd με το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας» για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Επί ποδός θα βρίσκονται από αύριο το πρωί οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, παραλαμβάνοντας τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», ώστε να ξεκινήσει η μεγάλη πανεξόρμηση. Οι στόχοι που έχουν θέσει οι Οργανώσεις είναι φιλόδοξοι, ώστε να φτάσει η εφημερίδα μας πλατιά στην εργατική τάξη και το λαό.

Με τη μεγάλη αυτή προσπάθεια εγκαινιάζεται η 4μηνη καμπάνια για την αύξηση της διακίνησης και την καλύτερη αξιοποίηση της εφημερίδας μας.

Ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» θα κυκλοφορήσει με δωρεάν ένθετο το dvd με το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος, «Ο Δρόμος μας». Στο ίδιο φύλλο θα υπάρχει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην 8η Μάρτη, Μέρα της Γυναίκας.

«Ταξίδι» στη συναρπαστική Ιστορία του ΚΚΕ

Θυμίζουμε ότι το ντοκιμαντέρ, παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ, που προβλήθηκε το 2018 στις κινηματογραφικές αίθουσες καθώς και σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στο πλαίσιο της κορύφωσης των εορτασμών για τα 100χρονα, μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει την πλούσια, γεμάτη ηρωισμό Ιστορία του Κόμματος. Κείμενο, εικόνες, πλούσιο αρχειακό υλικό, σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα ενός ολόκληρου αιώνα (ενδεικτικά αναφέρουμε τα πλάνα από τον ματωμένο Μάη του 1936, την Απελευθέρωση της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ, την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, το κίνημα των οικοδόμων τη δεκαετία του '60, την υπεράσπιση της έδρας της ΚΕ την περίοδο της εσωκομματικής κρίσης του 1991) αλλά και σύγχρονα πλάνα από τόπους δουλειάς, από τους αγώνες του Κόμματος, τραγούδια που έχουν σημαδέψει όλη αυτήν την πορεία, μαζί με πρωτότυπη μουσική. Ολα τα παραπάνω «δένονται» αρμονικά και βοηθούν τον θεατή να «ταξιδέψει» στη συναρπαστική Ιστορία του ΚΚΕ, να αντλήσει γνώση και χρήσιμα διδάγματα για το σήμερα.


Το ντοκιμαντέρ περιέχει αρχειακό υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ, το Αρχείο της ΕΡΤ και το Αρχείο Ηρώς και Γιώργου Σγουράκη. Ο διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Νίκος Καβουκίδης και οι σκηνοθέτες Τάσος Ψαρράς, Μάνος Ζαχαρίας, Λεωνίδας Βαρδαρός και Θεοδοσία Γραμματικού έδωσαν δικά τους υλικά από ταινίες και ντοκιμαντέρ τους.

Για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη με τον Σήφη Στάμου, την Παυλίνα Αγαλιανού και υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα δημιουργήθηκε ομάδα με τον Θανάση Λεκάτη, τον Φάνη Παρρή, τον Αλέξανδρο Βαλσαμή και υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.

Τη διεύθυνση φωτογραφίας έκανε ο Ακης Αποστολίδης. Η πρωτότυπη μουσική είναι της Σοφίας Καμαγιάννη.

Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής.

Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη. Επίσης, σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν τη φωνή τους οι Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου και Διονύσης Ξενάκης.

Από χτες κυκλοφορεί σποτ του ΚΚΕ για τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»
Από χτες κυκλοφορεί σποτ του ΚΚΕ για τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»
Συμμετέχουν ακόμα δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ