Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2
Πήρε αέρα με ανατροπή

Eurokinissi

Κάνοντας ανατροπή σε έναν αγώνα εξαιρετικό σε διακύμανση και συγκομιδή γκολ, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου, και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό μπροστά στη ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22/4.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, καθώς μέσα σε 12 λεπτά είχαν σημειωθεί τέσσερα γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιώντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό προηγήθηκαν 2-0, με τον Χασάν στο 3' και το αυτογκόλ του Καντουρί στο 8'. Οι γηπεδούχοι όμως ξεπέρασαν άμεσα το σοκ και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού αρχικά μείωσαν με τον Πέλκα στο 10' και ισοφάρισαν με τον Μίσιτς στο 12'. Στο υπόλοιπο πρώτο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους, και η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε από τον Ολυμπιακό και τον Σισέ λίγο πριν από την ανάπαυλα (45').

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός και πάλι ξεκίνησε καλύτερα, πίεσε και έχασε μία ακόμα σημαντική ευκαιρία με τον Σισέ, ενώ του ακυρώθηκε και γκολ του Χασάν στο 53'. Ηταν ο ΠΑΟΚ όμως που έκανε το 3-2, χάρη σε πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σεμέδο (χέρι) και εκτέλεσε εύστοχα ο Πέλκας στο 69'. Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση, εκμεταλλευόμενος και την αποβολή του Γιαννούλη στο 85', χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ινγκασον, Μιχάι, Μάτος, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας (81' Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89' Εσίτι), Ακπομ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ελαμπντελαουί (70' Γκασπάρ), Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86' Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Μασούρας (77' Ραντζέλοβιτς), Χασάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ