Τετάρτη 4 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ
Προκλητικός ο 23χρονος

Σε «παραλήρημα» επιδόθηκε χτες στη δίκη του ο 23χρονος Εμμανουήλ Κούκουρας, που κατηγορείται μαζί με τον 21χρονο Αλέξανδρο Λούτση για το βιασμό, το βασανισμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το Νοέμβρη του 2018.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο νεαρός άρχισε να μιλά προς την άδεια έδρα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δολοφόνος και πως δεν τον εκπροσωπεί ο συνήγορός του, που τελικά παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του. Κατά τη διάρκεια του «σόου», απευθυνόμενος σε απόντες δικαστές, ανέφερε πως ζητά αποδείξεις για όσα του καταλογίζουν... Επίσης ότι «όλα τα έκανε ο άλλος» και ότι μόνος του θα εκπροσωπήσει τον εαυτό του.

Σε μια προσπάθεια να «πουλήσει τρέλα», ο κατηγορούμενος δημιούργησε ένταση στην αίθουσα, ενώ στράφηκε κατά του συγκατηγορουμένου του απειλώντας τον ότι «θα του σπάσει τα κόκαλα», κατά της γιαγιάς του που επιχείρησε να τον ηρεμήσει, αλλά και εναντίον των αστυνομικών που έσπευσαν να χωρίσουν τους δύο κατηγορούμενους για να μην επιτεθεί ο έναν στον άλλον. Οταν ανέβηκε το δικαστήριο στην έδρα, ο κατηγορούμενος συνέχισε να μιλά με ένταση και στην πρόεδρο, και να παίζει το ίδιο έργο. Στη συνέχεια η πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου, το οποίο υπογράφει ψυχίατρος των φυλακών και αναφέρει ότι έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα» όπως και ότι δεν έχει ψυχιατρικά προβλήματα αλλά επίγνωση των πράξεών του. Σύμφωνα με τη βεβαίωση, μάλιστα, η απουσία του Εμ. Κούκουρα από την προηγούμενη συνεδρίαση δεν οφείλεται στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, καθώς αντίστοιχη αγωγή - όπως αναφέρεται - λάμβανε ο κατηγορούμενος και πριν από ένα μήνα. Η εισαγγελέας είπε στον κατηγορούμενο ότι «η παράσταση τελείωσε, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Το δικαστήριο διόρισε αυτεπάγγελτα δύο συνηγόρους για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ