Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Με κοινή σφραγίδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ η αστυνομοκρατία

Διαβάζοντας τα όσα έγραψε χτες μερίδα του Τύπου αναφορικά με το «συνέδριο» που έστησε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ξεχωρίζει η προσπάθεια με σχετικά μικρά θέματα να συσκοτίσουν όσο περισσότερο μπορούν την ουσία της διαπάλης στο εργατικό κίνημα, ενώ ειδικά τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να «βγάλουν λάδι» την πλήρη σύμπλευσή του μέσα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«ΜΑΤ στη ΓΣΕΕ - "Ασπίδα" προστασίας στον Παναγόπουλο για το συνέδριο - παρωδία», ανέγραφε σε αυτό το πλαίσιο στο χτεσινό της πρωτοσέλιδο η «Αυγή», επιχειρώντας να βγάλει... την ουρά του ΣΥΡΙΖΑ απέξω, από την πρωτοφανή αστυνομοκρατία μέσα και έξω από το χώρο του «συνεδρίου» που στήθηκε στο Καβούρι.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η προχτεσινή δίχως προηγούμενο αστυνομοκρατία, αυτή η μαύρη σελίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα, και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες του «συνεδρίου» - παρωδία φέρουν πέρα για πέρα την κοινή σφραγίδα των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Οι δικές τους δυνάμεις στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΑΚ) ήταν αυτές που ενορχήστρωσαν μαζί με την κυβέρνηση αυτήν την πρωτοφανή κινητοποίηση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού, κόντρα στις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα που είχαν καταγγείλει αυτήν την άθλια μεθόδευση και διαδήλωσαν προχτές μαζικά έξω από το χώρο του «συνεδρίου».

Οι ίδιες ακριβώς δυνάμεις, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτές που με μια φωνή απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσε μέσα στο «συνέδριο» η ΔΑΣ για να αποχωρήσει η αστυνομία από όλους τους χώρους του συνεδρίου.

Επεσε στο κενό το σκηνικό τρομοκρατίας

Η τεράστια κινητοποίηση των κρατικών δυνάμεων καταστολής, με αστυνομία, ΜΑΤ, κλούβες, ασφαλίτες, ακόμα και Λιμενικό (!), προφανώς δεν δείχνει τη δύναμη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Δείχνει τη «γύμνια» τους, επιβεβαιώνει την ανυποληψία τους στους εργαζόμενους, ότι δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε ένα πραγματικό σωματείο που να βγει συγκροτημένα και ανοιχτά να τους στηρίξει, σε πλήρη αντίθεση με το τεράστιο κύμα καταδίκης των μεθοδεύσεών τους, που εκφράστηκε με εκατοντάδες αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και με τη μεγάλη εργατική συγκέντρωση έξω από το χώρο του «συνεδρίου».

Το όργιο αστυνομοκρατίας, οι προκλήσεις που εκδηλώθηκαν και μέσα στο χώρο του «συνεδρίου», οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ πριν και κατά τη διάρκεια αυτής της παρωδίας στόχο είχαν να οδηγήσουν σε αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων, για να μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν να παίζουν τον αντεργατικό τους ρόλο. Ταυτόχρονα, αυτό το σκηνικό τρομοκρατίας στόχο είχε να επιδράσει συνολικότερα σε συνέδρους που δεν συμφωνούν σε όλα με τις ταξικές δυνάμεις, ωστόσο δεν ταυτίζονται με αυτήν την κατρακύλα.

Χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό και στις δύο στοχεύσεις τους. Το σχέδιο αποκλεισμού των ταξικών δυνάμεων δεν πέρασε, ενώ ταυτόχρονα είναι σημαντικό ότι σε τέτοιες συνθήκες και σε ένα τέτοιο επίπεδο, πέρα από την ύπαρξη συνέδρων που εξέφρασαν θετικούς προβληματισμούς, που αναγνωρίζουν τη συνεπή στάση των ταξικών δυνάμεων, υπήρξαν και αντιπρόσωποι που έκαναν το βήμα κόντρα στην τρομοκρατία και στήριξαν τη ΔΑΣ στις εκλογές για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, ενώ είχαν εκλεγεί με άλλα ψηφοδέλτια.

Μέρες καρναβαλιού... έπεσαν όλες οι μάσκες!

Συνεχίζοντας εξάλλου να περιφέρουν το προκλητικό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κρίσιμη μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις για τον προσανατολισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι τάχα μια κόντρα - παζάρι για τις καρέκλες, η «Αυγή» και η «ΕφΣυν», στα χτεσινά θέματά τους για το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ, συνέχισαν να κόβουν και να ράβουν... με θύμα, όπως πάντα, την ίδια την πραγματικότητα.

Η πρώτη βγάζει λαβράκι από τον τίτλο ακόμα, αναγράφοντας «ΓΣΕΕ: Συνέδριο fast track για να διασωθούν ο Παναγόπουλος, η ΝΔ και το ΠΑΜΕ» (!), ενώ ταυτόχρονα βγάζει ουσιαστικά λάδι την αστυνομοκρατία, λέγοντας ότι... τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα είχαν ως πρόσθετο λόγο την παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος τελικά δεν παρευρέθηκε...

Η «ΕφΣυν», χοντραίνοντας την πρόκληση απέναντι στην πραγματικότητα και τους χιλιάδες εργαζόμενους που διαδήλωσαν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ έξω από το χώρο του «συνεδρίου» (τους οποίους ούτε η ίδια δεν μπορεί να κρύψει), κάνει λόγο για «ήπιες αντιδράσεις του ΠΑΜΕ», προκειμένου να μιλήσει για «στροφή 180 μοιρών», για «κομματική διόρθωση στη γραμμή που εξόκειλε προς τον αριστερισμό», ακόμα και για «συμφωνία κορυφών με την παρέμβαση του Μαξίμου»!

Τα ίδια ακριβώς Μέσα, βέβαια, που σήμερα φτάνουν να «προβληματίζονται» για... την «ηπιότητα» των χιλιάδων εργαζομένων που έδωσαν και προχτές τη μάχη ενάντια στον εργατοπατερισμό, στα συνέδρια στην Καλαμάτα και τη Ρόδο αλλά και στο διάστημα που μεσολάβησε αναπαρήγαγαν πλήρως τις συκοφαντίες περί «αθλίων επεισοδίων» και «τραμπουκισμών που οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση»...

Ολα στο μπλέντερ, λοιπόν, για να φανεί ότι τα πάντα είναι «κουκιά», μυστικές συμφωνίες, τραμπουκισμοί, συμβιβασμοί και ό,τι άλλο, αρκεί να κουκουλωθεί η πραγματική σύγκρουση των δύο γραμμών στο εργατικό κίνημα: Από τη μια η γραμμή της ταξικής συνεργασίας, την οποία υπηρέτησαν σε πλήρη συντονισμό η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέσα και από τις δυνάμεις τους που συνεργάστηκαν αρμονικά στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η γραμμή που μπάζει απευθείας στα συνδικάτα νόθους και εργοδότες, προκειμένου να υπηρετηθούν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Και από την άλλη, η γραμμή της ταξικής πάλης για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που δεν ανέχεται τη μετατροπή των συνδικάτων σε «πίσω αυλή» της εργοδοσίας και του κράτους της, τα εκατοντάδες συνδικάτα και οι ταξικές δυνάμεις που ενιαία έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν αυτήν τη μάχη, στην Καλαμάτα, στη Ρόδο, προχτές στο Καβούρι, σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία όλης της χώρας.

Οσο για τα περί... «συμφωνίας κορυφών» που αραδιάζει προκλητικά η ΣΥΡΙΖΑίικη προπαγάνδα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πλήρους σύμπλευσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ από τη στάση που κράτησαν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του «συνεδρίου» - παρωδία. Ούτε ένας από τους συνδικαλιστές του (είτε του «επίσημου» ψηφοδελτίου του Βασιλόπουλου, είτε του «ΠΑΣΟΚογενούς» ΣΥΡΙΖΑίικου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον Φωτόπουλο) δεν βγήκε να στηρίξει έστω και μία από τις προτάσεις που κατέθεσε η ΔΑΣ προκειμένου να διασφαλιστεί στοιχειωδώς η πραγματοποίηση ενός εργατικού συνεδρίου. Ούτε για την αποχώρηση της αστυνομίας, ούτε για να γίνει διήμερο το συνέδριο, ούτε για να συζητηθούν μία μία οι τεκμηριωμένες καταγγελίες για δεκάδες νόθους αντιπροσώπους, ούτε καν για τη δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου!

Οι μάσκες των... μαϊμούδων έπεσαν βέβαια ηχηρά και με το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ: Με τη μη συμμετοχή του εμβληματικού «σωματείου» - μηχανισμού της εργοδοσίας στα σούπερ μάρκετ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΚ), με επικεφαλής τον γνωστό εργατοπατέρα Βασιλόπουλο, καταποντίστηκε, πέφτοντας από τις 7 στις 2 έδρες!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συζητούν με τους εργαζόμενους την πείρα από τη μάχη με τους μηχανισμούς του κράτους, της εργοδοσίας και των εργατοπατέρων(2020-02-27 00:00:00.0)
Διάτρητες διαδικασίες «fast track» για να κουκουλωθεί η νοθεία(2020-02-26 00:00:00.0)
Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι(2020-02-25 00:00:00.0)
Δεν θα μετατρέψουν τα συνδικάτα σε «πίσω αυλή» της εργοδοσίας και του κράτους!(2020-02-22 00:00:00.0)
Μάχη για συνέδριο εργατικό, απέναντι στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ(2019-04-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2019-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ