Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Μεθοδεύσεις αποκλεισμού και «απομόνωσης» των αντιπροσώπων που δεν πρόσκεινται σε αυτήν

Τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για τον αποκλεισμό και την «απομόνωση» εκλεγμένων αντιπροσώπων που δεν πρόσκεινται σε αυτήν καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ.

«Θα πέσουν στο κενό!», διαμηνύει η ΔΑΣ στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ξεκαθαρίζοντας πως είναι βαθιά νυχτωμένοι «αν νομίζουν ότι με δυνάμεις καταστολής, μπράβους και εισαγγελείς, θα αποδεχτούμε τις άθλιες μεθοδεύσεις και τις προκλήσεις τους!».

Οπως επισημαίνει, ενώ ως τόπος διεξαγωγής του «συνεδρίου» έχει επιλεγεί το Καβούρι Αττικής, «δεκάδες αντιπρόσωποι, οι οποίοι δεν πρόσκεινται σε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, έχουν "απομονωθεί" χιλιόμετρα μακριά, σε γνωστό ξενοδοχείο της Καισαριανής (!), προκειμένου να βρίσκονται έξω από το χώρο του Συνεδρίου, ώστε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να προχωρήσει απερίσπαστη τις άθλιες μεθοδεύσεις της».

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, «αντιπρόσωποι των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη προμηθευτεί την κάρτα αντιπροσώπου με κριτήριο όχι την Ομοσπονδία ή το Εργατικό Κέντρο που έχουν εκλεγεί, αλλά την πολιτική και συνδικαλιστική τους τοποθέτηση».

Βάζουν εμπόδια στη δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου

Στον παραπάνω «διαχωρισμό» των αντιπροσώπων προστίθενται και τα εμπόδια που θέτει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στη δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου.

«Εχουν απαγορεύσει την είσοδο σε δημοσιογράφους, σε φωτορεπόρτερ, σε κάμερες και γενικά σε όποιον δεν είναι της αρεσκείας τους, προκειμένου να φιλτράρουν την κάθε είδηση!», καταγγέλλει η ΔΑΣ και απαιτεί την ελεύθερη πρόσβαση όλων των δημοσιογράφων που θέλουν να καλύψουν το γεγονός.

«Να βγουν όλα στο φως! Να δουν όλοι ποιοι θέλουν να κρύψουν διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο», τονίζει.

Δίνουν τα στοιχεία των αντιπροσώπων - συνδικαλιστών στην αστυνομία!

Επιπλέον, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες των εργατοπατέρων να κάνουν «συνέδριο» με την αστυνομία και τις δυνάμεις καταστολής, η ΔΑΣ καλεί: «Να μας πουν ποιος έχει δώσει τα στοιχεία των αντιπροσώπων - συνδικαλιστών στην αστυνομία και μάλιστα με την πληροφορία σε ποια πολιτική - ιδεολογική - συνδικαλιστική κατηγορία τοποθετούνται, ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση στο συνέδριο. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να δώσουν τα ονόματα των συνδικαλιστών ώστε να γίνεται ταυτοπροσωπία και αναγνώριση στοιχείων από τις αστυνομικές δυνάμεις;».

«Οι σχεδιασμοί και οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού των ταξικών δυνάμεων θα πέσουν στο κενό!», τονίζει η ΔΑΣ και καλεί εργαζόμενους και συνδικαλιστικές οργανώσεις να διαδηλώσουν στη σημερινή συγκέντρωση στο Καβούρι, για «Συνδικάτα εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Αυθαίρετος αποκλεισμός των αντιπροσώπων των συνταξιούχων

Στο μεταξύ, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που αποκλείει από τις διαδικασίες του συνεδρίου και το χώρο τέλεσης του τους 22 εκλεγμένους αντιπροσώπους των συνταξιούχων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για αυθαίρετη ενέργεια που παραβιάζει και το καταστατικό της ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει:

«Οι ίδιες πλειοψηφίες με απαράδεκτο τρόπο, στο 30ό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, απέκλεισαν τους συνταξιούχους από το συνδικαλιστικό κίνημα με ισοτιμία ψήφου. Τώρα έχουμε νέες μεθοδεύσεις αποκλεισμού, σε αντίθεση ακόμη και με το Καταστατικό της ΓΣΕΕ, που προβλέπει τη συμμετοχή των συνταξιούχων σε όλες τις διαδικασίες των Συνεδρίων και της Διοίκησης με συμβουλευτική ψήφο. Ειδικά για τις διαδικασίες του Συνεδρίου οι συνταξιούχοι με βάση το Καταστατικό της ΓΣΕΕ συμμετέχουν στο Συνέδριο, έχουν δικαίωμα λόγου και εκλογή στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, με αρχαιρεσίες που γίνονται σε διαφορετική κάλπη, και εκλέγουν 3 μέλη στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ με συμβουλευτική ψήφο.

Η απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να μην επιτρέψει στους 22 εκλεγμένους αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στις διαδικασίες του Συνεδρίου είναι αντικαταστατική, αυθαίρετη και υπαγορεύεται από σκοπιμότητες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα από πουθενά να αποκλείσουν τους συνταξιούχους από τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά στον συνταξιουχικό κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται και παλεύει, τη στιγμή που αυτές οι ηγεσίες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπηρετήσουν τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές που τσάκισαν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Η ενέργειά τους αυτή έχει άμεση σχέση με τις διαδικασίες fast track ενός "συνεδρίου" βίας και νοθείας μαζί, από κοινού με εργοδότες, για να συνεχίσουν την πορεία τους στην ίδια λογική, στον ίδιο κατήφορο. Να γνωρίζουν καλά ότι θα βρουν μπροστά τους και τους συνταξιούχους στη βρώμικη πορεία τους».

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση στο Καβούρι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ