Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 π.μ., στη Λάρισα

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα, στις 9.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Divani Palace», στη Λάρισα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας «υποδέχονται» αγωνιστικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Με την κινητοποίησή τους δίνουν συνέχεια στον μακρόχρονο και πολύμορφο αγώνα επιβίωσης, κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ. Ταυτόχρονα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στέλνουν το μήνυμα προς την κυβέρνηση, η οποία αρνείται να τους συναντήσει και να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, πως η πάλη τους δεν είναι «επετειακή και αδιέξοδη», όπως τους κατηγορεί, αλλά είναι συνεχής η αγωνιστική δράση σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το πλαίσιο αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του, περιλαμβάνει τα εξής:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
  • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
  • Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα «αγροτοδικεία».

Στη σημερινή συγκέντρωση δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και ο Σύλλογος Αμβυκούχων της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου, αντιδρώντας στις κυβερνητικές αποφάσεις που κλέβουν την ονομασία τσίπουρο από τους αμπελουργούς, απαιτώντας την άμεση άρση της διευκρινιστικής εγκυκλίου που τους οδηγεί στον αφανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ