Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Προετοιμάζουν συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/2, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Συγκεντρώσεις - πικετοφορίες αύριο στην Αττική

Με συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/2, μέρα που προγραμματίζεται η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, συνεχίζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, όπως και ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για περιορισμό των διαδηλώσεων και τα αντεργατικά μέτρα που δεν έχουν τέλος.

Με παρακαταθήκη την απεργία της περασμένης Τρίτης, συνδικαλιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα βήματά τους, οργανώνουν μεγάλη κινητοποίηση στις 25/2 κόντρα στο «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ, καθώς και νέο συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Βρούτση - Κατρούγκαλου.

«Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο», τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση τη μέρα του «συνεδρίου» της ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία της οποίας θέλει με κάθε τρόπο να συνεχίσει να παραμείνει στις καρέκλες της, προκειμένου να αποτελεί «το στήριγμα των κυβερνήσεων και του ΣΕΒ μέσα στο εργατικό κίνημα».

«Η απεργία στις 18 Φλεβάρη πρέπει να αποτελέσει τη γερή βάση για να οργανωθεί το επόμενο διάστημα από καλύτερη θέση ο αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα στην Ασφάλιση, στη Σύνταξη και την Υγεία», τονίζει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και καλεί τα συνδικάτα του κλάδου και τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/2.

Στο ίδιο πλαίσιο, σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής οργανώνουν συγκεντρώσεις - πικετοφορίες ενάντια στην ψήφιση του νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου, αύριο Σαββάτο, στους παρακάτω δήμους:

-- Αθήνα, πλατεία Μοναστηρακίου στις 11 π.μ.

-- Νίκαια, πλατεία Κουμπάκη 11 π.μ.

-- Περιστέρι, πλατεία Δημαρχείου, 11 π.μ.

-- Καλλιθέα, πλατεία Δαβάκη 11.30 π.μ.

Καταγγελία για την απόλυση απεργού

Στο μεταξύ, την απόλυση εργαζόμενου μια μέρα μετά τη συμμετοχή του στην απεργία καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και διεκδικεί την ανάκλησή της.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου του εργαζόμενου στο σωματείο του, «οι απειλές είχαν ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν με σκοπό να τον αποτρέψει από το να συμμετάσχει στην απεργία», ενώ την Τετάρτη 19/2, μια μέρα μετά την κινητοποίηση, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυσή του επειδή συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση.

«Η κίνηση αυτή της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη! Ο συνάδελφος δεν είναι μόνος του! Εχει το Σωματείο μας στο πλευρό του, έχει όλους τους εργαζόμενους δίπλα του!», τονίζει ο Σύνδεσμος και προσθέτει πως η εργοδοσία θα πάρει απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ