Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ρ. Γκρενέλ επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Τον μέχρι σήμερα πρέσβη στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, επέλεξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να γίνει ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σημειώνοντας πως «έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας εξαιρετικά καλά και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του».

Ο Γκρενέλ θα αντικαταστήσει τον Τζο Μαγκουάιρ, που είχε τοποθετηθεί στο αξίωμα αυτό το περασμένο καλοκαίρι. Ως ανώτατος αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας, ο Γκρενέλ - ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει σε καμία υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ σύμφωνα με ΜΜΕ - θα επιβλέπει τις 17 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και θα συμμετέχει επίσης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Ρ. Γκρενέλ θεωρείται «έμπιστος» του Ντ. Τραμπ, ενώ ως πρέσβης στη Γερμανία έχει υπερασπιστεί «σκληρά» τα αμερικανικά συμφέροντα, εκτοξεύοντας ακόμη και απειλές προς τη γερμανική κυβέρνηση για ζητήματα όπως οι εμπορικές σχέσεις, η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στην οποία η Γερμανία επιδιώκει να παραμείνει, η ενδεχόμενη συμμετοχή της κινεζικής «Huawei» στην κατασκευή του δικτύου 5G στη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ