Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην επιτρέψουμε την εκπαίδευση μακελάρηδων δίπλα από τα σπίτια μας

Με αφορμή την κοινή στρατιωτική άσκηση των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Λιτόχωρου, που πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ, η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί σε ανακοίνωσή της το λαό της περιοχής να καταδικάσει τις «πρόβες πολέμου» και να αντιπαλέψει «τις λογικές που θέλουν την περιοχή του Λιτόχωρου και όλης της χώρας σαν ένα απέραντο πεδίο βολής στο οποίο θα εκπαιδεύονται για τα δολοφονικά τους σχέδια ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες».

Οι «πρόβες πολέμου», αναφέρει, διεξάγονται «με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ (...) και αποδεικνύουν την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προκειμένου να επιτευχθεί η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση».

Τα παραπάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελούν την «άλλη όψη της πολιτικής που καθημερινά ματώνει τη λαϊκή οικογένεια, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υψώνει όλο και περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού στην Παιδεία και την Υγεία».

Η ΤΕ Πιερίας καλεί το λαό «να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ με την οποία επεκτείνονται οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, για να χρησιμοποιηθεί ως πολυεπίπεδο πολεμικό ορμητήριο σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής, μετατρέποντας ταυτόχρονα τη χώρα σε στόχο των ανταγωνισμών.

Να παλέψει για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του κεφαλαίου, βάζοντας γερά θεμέλια για την οργάνωση της αντεπίθεσης, την πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού σε ιμπεριαλιστική ειρήνη και πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ