Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Αδύνατη η εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης του κορονοϊού

Τις σοβαρότατες ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε προσωπικό και εγκαταστάσεις, που καθιστούν αδύνατο να εφαρμοστεί σοβαρό σχέδιο για τον κορονοϊό, ιδιαίτερα αν συμβεί μαζική έξαρση της νόσου, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Οπως καταγγέλλεται, το νοσοκομείο δεν διαθέτει θαλάμους νοσηλείας αρνητικής πίεσης, ενώ σύμφωνα με τον ανεπαρκέστατο οργανισμό, παραμένουν 34 κενές θέσεις ειδικευμένων και 82 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών, 82 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 49 κενές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, 12 κενές θέσεις χειριστών ιατρικών συσκευών και βοηθών εργαστηρίων, 6 κενές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών.

Και προσθέτει το Σωματείο: «Μόνο αγανάκτηση, λοιπόν, μας προκαλούν οι δηλώσεις ότι τα νοσοκομεία που έχουν οριστεί ως κέντρα αναφοράς, έχουν "επάρκεια σε προσωπικό και υλικά" και ότι "όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα".

Το Σωματείο ζητάει να ενισχυθεί άμεσα το νοσοκομείο "Θριάσιο" με το αναγκαίο προσωπικό, ξεκινώντας από την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ