Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Δύο σημαντικοί μάρτυρες (αυτόπτες και αυτήκοοι) γεγονότων που έχουν σχέση με το βιασμό, το βασανισμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, κατέθεσαν την Παρασκευή στη δίκη των δύο κατηγορουμένων Εμμανουήλ Κούκουρα και Αλέξανδρου Λούτση. Ο πρώτος με υπεύθυνη δήλωση δεν θέλησε να παραστεί τη συγκεκριμένη μέρα στη δίκη.

Ο μάρτυρας Β. Καλυβόπουλος, υπάλληλος ξενοδοχείου στην Κάλαθο της Ρόδου, επιβεβαίωσε ότι μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα οι δύο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη ήταν μπροστά σ' ένα σουβλατζίδικο. Σημειωτέον και η φίλη του θύματος Αριαδ. Λειβαδίτη στην προανάκριση αλλά και την Παρασκευή στην κατάθεσή της στο δικαστήριο επανέλαβε ότι την ώρα που μιλούσαν με την Ελένη στο τηλέφωνο, απρόοπτα χτύπησε η πόρτα και την ρώτησε «ποιος ήταν» και είπε «μάλλον πρέπει να είναι αυτό το παιδί ο Αλέξανδρος που σου έχω πει και μου έχει πει να πάμε για σουβλάκια». Μάλιστα, η φίλη την προέτρεψε, όπως είπε και στο δικαστήριο, να βγει αφού ήταν «καλό παιδί», όπως της είχε πει η ίδια.

Η ίδια μάρτυρας επίσης κατέθεσε ότι η Ελ. Τοπαλούδη «εκείνο το βράδυ ήταν κουρασμένη μόλις είχε επιστρέψει και ήθελε να κοιμηθεί και να μείνει στο σπίτι, δεν είχε σκοπό να βγει, μάλιστα επειδή πεινούσε της είχα πει να φάει ένα γλυκό». Επιπρόσθετα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η Ελένη αφού έκλεισαν το τηλέφωνο και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα της έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». «Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα», είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ