Σάββατο 15 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ
Κοινή συνισταμένη η ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου

Με τις αντιδραστικές τους προτάσεις για τα Εργασιακά, που φέρουν ατόφια τη σφραγίδα των αξιώσεων του κεφαλαίου προσήλθαν στη συζήτηση και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί των αστικών κομμάτων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε τις «εναλλακτικές», προτάσεις του κόμματός της ισχυριζόμενη ότι οδηγούν σε «μία ανάπτυξη πραγματικά για όλους». Προτάσεις απευθείας από τα συρτάρια του κεφαλαίου όπως, για παράδειγμα, η «παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», τέτοια που «για κάθε 100 ευρώ φορολογία, μία εταιρεία να απαλλάσσεται κατά 150 ευρώ», «κατοχύρωση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς με κίνητρα προς τους εργοδότες», και άλλα παρόμοια. Παράλληλα, παραπονέθηκε γιατί «ο κοινωνικός διάλογος έχει μπει στην κατάψυξη», υπερασπιζόμενη τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην παγίδευση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, στο ίδιο φόντο, διαμαρτυρήθηκε για «την υψηλή φορολόγηση των Ελλήνων επιχειρηματιών», οι οποίοι φεύγουν και έτσι τάχα δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, ανέφερε ότι «οι πρόεδροι των κρατών είναι οι ντίλερ των εταιρειών» και έτσι θα πρέπει να λειτουργεί και η σημερινή κυβέρνηση αν θέλει να προσελκύσει επενδύσεις, χαρακτήρισε τους ελέγχους του ΣΕΠΕ στους χώρους δουλειάς «αστυνομοκρατία», ενώ δεν παρέλειψε να επιδοθεί στις γνωστές εθνικιστικές και ρατσιστικές αναφορές του.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, δήλωσε πως το κόμμα του «είναι διατεθειμένο να αγωνιστεί για πραγματικές λύσεις», όπως βάφτισε μια σειρά από διαχειριστικά μέτρα και επανέλαβε την πρότασή του «να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι» τα κόμματα να συζητήσουν για τα Εργασιακά και για το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, για να βρουν λύσεις που τάχα θα συμβιβάζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και εκείνα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ