Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνάντηση για θέματα πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της αποτίμησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου. Με αφορμή τη συνάντηση εξαγγέλθηκε ένα μπαράζ νέων ρυθμίσεων σε όλους σχεδόν τους τομείς του Πολιτισμού για το 2020. Πιο συγκεκριμένα:

Αλλάζει το μοντέλο λειτουργίας των μεγάλων μουσείων της χώρας, προχωρούν οι αλλαγές στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, προωθούνται αλλαγές στο θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, στο θεσμικό πλαίσιο της οπτικοακουστικής παραγωγής και της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα - σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - καθώς και στο χώρο του βιβλίου και της βιβλιοπαραγωγής. Επανασχεδιάζεται το πρόγραμμα επιχορηγήσεων μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων. Προωθείται αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών, μέσω της ολοκλήρωσης εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας, για τους εποπτευόμενους φορείς. Ακόμα, στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργασίας με την «Google» για την ψηφιοποίηση έργων στην Εθνική Πινακοθήκη, επέκταση σύμβασης για το ΕΜΣΤ και το MOMus, αλλά και για ειδικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από το 1821.

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο Πολιτισμός χρησιμοποιείται ως «βιτρίνα» που προσδίδει ισχυρή προστιθέμενη αξία. «Η εικόνα της χώρας ενισχύεται, καθώς ο Πολιτισμός είναι ο τομέας που η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως η μεγάλη δύναμη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου. Ειδική μνεία γίνεται και στη συστηματική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org