Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μακρόνησος»

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις του έργου του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Μακρόνησος», σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου στην Κύπρο και τα ενθουσιώδη σχόλια του κοινού, «η Βαλεντίνη, η Μαρία, η Σμαρώ, η Ελένη», κάποιες από τις χιλιάδες «άγνωστες» πρωταγωνίστριες, δίνουν συνέχεια στις συγκλονιστικές τους ιστορίες για το κολαστήριο της Μακρονήσου, αυτήν τη φορά στην Αθήνα για τέσσερις παραστάσεις τον Φλεβάρη, στο θέατρο «Ελεύθερη Εκφραση» (Λέσβου 8 & Απειράνθου 1 στο ύψος Πατησίων 212).

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Φλεβάρη στις 18.00 και 21.00, τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη στις 20.30 και την Τρίτη 25 Φλεβάρη στις 20.30.

Η «Μακρόνησος» είναι ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, με ηρωίδες απλές γυναίκες. Καθηλωτικές είναι οι ερμηνείες των Γιάννας Λευκάτη, Μαργαρίτας Ζαχαρίου, Χριστίνας Χριστόφια και Ηλιάνας Κάκκουρα.

Οκτώβριος του 1949. Η κυβέρνηση των Αθηνών βάζει μπροστά το σχέδιο «Εθνικής Αναμορφώσεως». Απέναντι από το Λαύριο, σε μια μικρή ξέρα γης, χιλιάδες εξόριστοι πολίτες και οπλίτες θα γνωρίσουν τη φρίκη. Αρχικά η Μακρόνησος είναι τόπος μαρτυρίου μόνο για άντρες αγωνιστές. Τον Ιανουάριο του 1950, όμως, 1.200 γυναίκες θα μεταφερθούν από το Τρίκερι που είναι ήδη εξόριστες, για να κάνουν ένα ταξίδι στην... κόλαση, στο «Νταχάου της Ελλάδας».

Είσοδος: 10 ευρώ

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 6940129480.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org