Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Υποσχέσεις προς τους κατασκευαστικούς ομίλους

«Ξεμπλοκάρισμα» ιδιωτικοποιήσεων, «εξορθολογισμό» της δημόσιας διοίκησης για να ανταποκρίνεται πιο άμεσα στα «θέλω» των μονοπωλίων, επιτάχυνση ολοκλήρωσης διαγωνιστικών διαδικασιών, ήταν μερικά απ' όσα υποσχέθηκε προς τους κατασκευαστικούς ομίλους ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οπως αναφέρει η σχετική επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε μεγάλα έργα υποδομών, όπως το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 και ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης, η ενεργοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα αποτελεί τον διάδοχο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ.ά.

Μεταξύ των στόχων που έχουν τεθεί για το 2020 περιλαμβάνονται η επιτάχυνση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάδειξη αναδόχων δημοσίων έργων, η ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και η ολοκλήρωση ή έναρξη διαδικασιών για σιδηροδρομικές και οδικές υποδομές όπως Πάτρα - Πύργος, Ε65, ΒΟΑΚ, Αεροδρόμιο Καστελίου, κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου Βόρειας Ελλάδας κ.ά.

Πανηγυρίζουν οι επενδυτές για τα επιτόκια

Στο μεταξύ, κάτω του 1% υποχώρησε χτες το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς κρατικού ομολόγου, σε μια «αναγνώριση» από τις «αγορές» της αντιλαϊκής «σταθερότητας» και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προωθήσει κάθε μεταρρύθμιση για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ειδικότερα, το 10ετές κρατικό ομόλογο διαμορφώθηκε στο 0,957%. Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων ανοίγει ξανά τη συζήτηση για νέα «αναβάθμιση» της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς «οίκους αξιολόγησης» πάνω στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ