Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ - ΛΙΜΑΝΙΑ - ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

Με σειρά εκπρόθεσμων τροπολογιών, που ψηφίστηκαν με fast track διαδικασίες χτες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στη ΛΑΡΚΟ, βγάζει στο σφυρί τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας και τακτοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για την πώληση των ναυπηγείων σε νέους «σωτήρες» επενδυτές. Με τις ρυθμίσεις αυτές τινάζονται στον αέρα εργασιακά δικαιώματα και χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντα του λαού και των κυριαρχικών του δικαιωμάτων υποδομές και παραγωγικές δυνατότητες της χώρας παραδίδονται στα αρπακτικά χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι τροπολογίες αυτές κατατέθηκαν από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων (Α' 212) και άλλες διατάξεις», για να δείξει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ποια είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Δηλαδή εξασφάλιση όλο και περισσότερων πεδίων κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος της λαϊκής περιουσίας και των αναγκών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, ένταση της άγριας εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και από πάνω για περιτύλιγμα «κοινωνικό μέρισμα», που σημαίνει το πέταγμα και μερικών ψίχουλων που θα πέσουν από το «μεγάλο φαγοπότι» που έχει εξασφαλίσει και η σημερινή κυβέρνηση στο κεφάλαιο πάνω στις πλάτες του λαού.

Οσον αφορά την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα καταψήφισαν, όχι γιατί διαφώνησαν με την ιδιωτικοποίηση, αλλά ασκώντας κριτική γύρω από διαχειριστικά θέματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε επίσης την τροπολογία για τα λιμάνια και τα ναυπηγεία, υπερασπιζόμενος παράλληλα την ιδιωτικοποίηση, αλλά με άλλο «μοντέλο». Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισε υπέρ στην τροπολογία για τα ναυπηγεία, ενώ η Ελ. Λύση ψήφισε «παρών» στην τροπολογία για τα λιμάνια. Τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Το ΚΚΕ από την αρχή μετέφερε το αίτημα των εργαζομένων για την απόσυρση της τροπολογίας για τη ΛΑΡΚΟ, ενώ με στοιχεία - καταπέλτη ανέδειξε το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται. Καταψήφισε και κατήγγειλε τις τροπολογίες για λιμάνια και ναυπηγεία, καταψήφισε συνολικά επί της αρχής το νομοσχέδιο λόγω αυτών των τροπολογιών. Ανέδειξε επίσης ότι η πολιτική της διαχείρισης της φτώχειας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η άλλη όψη της ίδιας πολιτικής που στηρίζει πλουσιοπάροχα τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ