Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση - σύσκεψη που συνδιοργάνωσαν την περασμένη Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και η Ενωση Γονέων Μαθητών του δήμου Ιωαννίνων, με θέμα «Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Το κοινωνικό πρόβλημα της χρήσης και της εξάρτησης ανέδειξαν με τις εισηγήσεις τους ο Τάσος Τόκας, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων, ο Δημήτρης Καλύβας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, ο Ηλίας Μιχαλαρέας, επιστημονικός υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος «Διάπλους» και εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), ο Γιάννης Παπαχρήστου, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, ενώ εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων μίλησε ο Γρηγόρης Μακρής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η παρέμβαση των φορέων τις επόμενες μέρες στο δήμο, στην Περιφέρεια και στο Πολυδύναμο Ιατρείο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Οι διεκδικήσεις, όπως κατέληξαν στη σύσκεψη, αφορούν:

  • Προγράμματα συστηματικής και ολοκληρωμένης ενημέρωσης - εκπαίδευσης για τις εξαρτήσεις σε σχολεία, σχολές και χώρους εργασίας.
  • Αύξηση των κέντρων πρόληψης και των «στεγνών» προγραμμάτων στην περιοχή, ως κύριο μοντέλο θεραπείας. Κέντρο πρόληψης στο ΑΕΙ.
  • Διασφάλιση της σταθερής, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, ολοκληρωμένης λειτουργίας της Πολυδύναμης Μονάδας Εξαρτήσεων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, με αύξηση της χρηματοδότησης, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και πρόσληψη του επιπλέον αναγκαίου προσωπικού.
  • Αντιναρκωτική πολιτική με τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν ενιαίου φορέα Πρόληψης - Θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής.
  • Δωρεάν υποδομές και προγράμματα άθλησης στα σχολεία, στο Πανεπιστήμιο, στην πόλη και στην ύπαιθρο του νομού.
  • Εισαγωγή μαθημάτων σχετικών με την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στις σχολές Κοινωνικών Επιστημών, στην Ιατρική, στις Παιδαγωγικές Σχολές.
  • Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στον τομέα της πρόληψης και της απεξάρτησης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στον χώρο των εξαρτήσεων(2023-11-11 00:00:00.0)
Περιοδείες σε κέντρα απεξάρτησης(2022-02-16 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση(2016-10-01 00:00:00.0)
Να ενταθεί η πάλη και η δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά(2014-06-22 00:00:00.0)
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης(2011-01-25 00:00:00.0)
«Οχι» στην εμπορευματοποίηση της απεξάρτησης(2011-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ