Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διαμαρτυρία για τη μη χορήγηση ΜΑΠ στους εργαζόμενους

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών έκανε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, με αφορμή τη νέα ακύρωση διαγωνισμού για την προμήθεια γάλακτος και Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για το εργατοτεχνικό προσωπικό.

Στο δήμο Ιωαννιτών έχει σταματήσει η παροχή γάλακτος από τις 28/8/2019, ενώ δεν έχουν αποδοθεί τα ΜΑΠ που προβλέπονται με την Υπουργική Απόφαση από 8/6/2019.

Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τις ευθύνες που βαραίνουν τη σημερινή και την προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς οι διαδικασίες όφειλαν να είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλη, ενώ υπενθύμισαν ότι έχουν συμβεί ήδη δυο εργατικά «ατυχήματα» από τον Νοέμβρη έως σήμερα, διάστημα κατά το οποίο οι εργαζόμενοι δεν φέρουν τα ΜΑΠ που προβλέπονται.

«Αν ψάχνετε για διοικητικές ευθύνες, να τις αναζητήσετε σε εκείνους που έχουν αφήσει το τμήμα προϋπολογισμού με 2 υπαλλήλους και το τμήμα προμηθειών με 5 υπαλλήλους για να βγάζουν όλους τους διαγωνισμούς του δήμου και των νομικών του προσώπων», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σχολίασαν ότι για κάθε μήνα που δεν τους παρέχονται γάλα και ΜΑΠ, η δημοτική αρχή κάνει οικονομία σε βάρος τους. Την ίδια στιγμή, δεν έχει καθυστερήσει ούτε μια μέρα τις πληρωμές για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων (ΣΔΙΤ με ΤΕΡΝΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ