Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθολικό απεργιακό «όχι» στα αντεργατικά σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ!
  • Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, με συμμετοχή του λαού και της νεολαίας της περιοχής
  • Νέα απεργία σήμερα και κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Η τροπολογία της κυβέρνησης ρημάζει τους εργαζόμενους και όλη την περιοχή, τόνισαν οι συνδικαλιστές από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ
Η τροπολογία της κυβέρνησης ρημάζει τους εργαζόμενους και όλη την περιοχή, τόνισαν οι συνδικαλιστές από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ
Με την καθολική συμμετοχή στη χτεσινή απεργία και με τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση στις πύλες του εργοστασίου στη Λάρυμνα, με τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας της περιοχής, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για την επιχείρηση, στη διαλυτική τροπολογία για τον τεμαχισμό και την εκποίηση ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την οποία φέρνει σήμερα για ψήφιση η κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν σήμερα Τετάρτη με νέα 24ωρη απεργία και κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος του Μαρτίνου, στη 1 μ.μ.

Αποφασιστικό μήνυμα από τη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου

Οπως και στο πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, το στοιχείο που ξεχώρισε και στη χτεσινή κινητοποίηση ήταν η καθολική συμμετοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ και η πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.

Λίγα μέτρα πιο κάτω από την πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα είχαν μαζευτεί από νωρίς οι εργάτες μαζί με τις οικογένειές τους.

Τα σχολεία και τα μαγαζιά στα χωριά και τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ έμειναν κλειστά, ενώ οι μαθητές στο Λύκειο Μαρτίνου και στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μαλεσίνας έκαναν κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης. Επιπλέον, στο Μαρτίνο οι μαθητές έκαναν και πορεία.

Με καθολική συμμετοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ και πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη η απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου
Με καθολική συμμετοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ και πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη η απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου
Στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πλήθος συνδικάτων, συνταξιουχικές οργανώσεις, σύλλογοι γονέων, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας και άλλοι μαζικοί φορείς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης στρατευμένοι νέοι της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Στη συγκέντρωση ομάδα μαθητών από το Λύκειο Μαρτίνου διάβασε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών, για «τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και για το δικό μας μέλλον», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, ενώ φώναξαν το σύνθημα «Το ΓΕΛ Μαρτίνου στηρίζει τους εργάτες και όχι τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

Επίσης, διαβάστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης που εγκρίθηκε ομόφωνα από το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Από το βήμα της συγκέντρωσης συνδικαλιστές από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ κατήγγειλαν ότι η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, ρημάζει την περιοχή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Ομοσπονδία Μετάλλου και ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμων Φθιώτιδας.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι σε χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σαρακιώτης, περιόρισε την κριτική του στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία... χωρίς να κάνει διαβούλευση, όπως ακριβώς έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μια μέρα πριν, ο οποίος ουσιαστικά είχε ταχθεί υπέρ της... ιδιωτικοποίησης με «διαφάνεια»!

Μονόδρομος ο αγώνας απέναντι στο μπλοκ του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική που υπονομεύει όλους τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους, το λαό της περιοχής. Μια πολιτική που είδατε και χτες με την τροπολογία, αλλά και με την επίσκεψη του σωματείου στην αξιωματική αντιπολίτευση, στον Τσίπρα, ο οποίος δεν υπεράσπισε την πρότασή σας, απλά είπε να γίνουν με "διαφάνεια" αυτά που πρέπει να γίνουν. Ουσιαστικά έχετε ένα μέτωπο δυνάμεων απέναντί σας, αυτών των δυνάμεων που υπηρετεί τους πλουτοκράτες, που εναρμονίζονται με τις αποφάσεις της ΕΕ, η οποία ξέρετε τι απόφαση έχει πάρει για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. Είναι μονόδρομος αυτός ο αγώνας. Το ΚΚΕ θα είναι κοντά σας, όσες δυνάμεις έχουμε θα τις διαθέσουμε για να στηριχθεί ο αγώνας σας και να νικήσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ