Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Μεγάλη συγκέντρωση για τη σωτηρία του πάρκου στον Κόκκινο Μύλο

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση την Πέμπτη έξω από τα Δικαστήρια, στις 9 το πρωί, όπου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο η προσφυγή του δήμου!

Από τη συγκέντρωση του Σαββάτου
Από τη συγκέντρωση του Σαββάτου
Με σύνθημα «Το πάρκο ανήκει στο λαό, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φλεβάρη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων στο πάρκο του Κόκκινου Μύλου στην Πάτρα. Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα απαίτησαν να σταματήσουν οι διώξεις και τα εμπόδια από την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της στην προσπάθεια του δήμου να διαμορφώσει και να αξιοποιήσει κοινόχρηστες εκτάσεις για το συμφέρον του λαού.

Μεθαύριο, Πέμπτη 13 Φλεβάρη, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πατρών η προσφυγή του δήμου κατά της απόφασης της προηγούμενης διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που απαίτησε να κατεδαφιστεί, δηλαδή να καταστραφεί, το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, που δημιούργησε ο δήμος. Οι ομιλητές κάλεσαν σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 9 το πρωί της Πέμπτης.

Στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια, με επιμονή και με αγώνες, είχαμε κατακτήσεις και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις αυτά που διεκδικούμε να γίνουν δικά μας. Η παραλιακή ζώνη με νόμο πέρασε στον δήμο μας. Αποτρέψαμε όλους όσοι θέλουν να κάνουν μπίζνες στην πλάτη του πατραϊκού λαού να το πετύχουν.

Ο πατραϊκός λαός και όχι ο δήμαρχος αθωώθηκε στα Δικαστήρια. Επικράτησε η κοινή λογική. Το χώρο που βρισκόμαστε τώρα, το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, τον απολαμβάνουμε και αυτόν, τα ζιζάνια όμως δεν αντέχουν την πρόοδο, δεν αντέχουν να βλέπουν το λαό της Πάτρας να απολαμβάνει την ιδιοκτησία του (...) Αυτό που ζητάνε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και δεν θα γίνει. Θα προσφύγουμε παντού. Θα συνεχίσουμε σε όλη την παραλιακή ζώνη του δήμου μας. Ολη η Πάτρα θα γίνει κούκλα! Θα φτάσουμε μέχρι τα Καμίνια, βήμα βήμα. Τη Δευτέρα έχουμε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για τον Ρηγανόκαμπο. Η προηγούμενη κυβέρνηση μας γέμισε "θα". Ξεκινάμε με την καινούργια κυβέρνηση και διεκδικούμε»

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης
Ο Κώστας Πελετίδης πρόσθεσε: «Το τρένο θα περάσει μόνο υπόγεια, θέλουν - δεν θέλουν. Δεν μπορεί να δίνουν στον Πειραιά 80 και 90 εκατομμύρια για υπογειοποιήσεις και για την Πάτρα να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν κονδύλια».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Οργανισμών του δήμου, πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, αλλά και εκπρόσωποι από δεκάδες φορείς και συλλόγους. Ακόμα, στην κινητοποίηση συμμετείχαν, δίνοντας τη δική τους... νότα με το χορό τους, οι Σύλλογοι «Αναγέννηση Παραλίας» και Εργατικών Κατοικιών Παραλίας, καθώς και το Χορευτικό Τμήμα του δήμου Πατρέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ