Σάββατο 8 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 9 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συμβολική κατάληψη στα κεντρικά του ΕΤΕΑΕΠ

Σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων προωθεί τη συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, ως πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να μη γίνει καμία απόλυση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, καθώς η έλλειψη προσωπικού είναι ένα από τα σημαντικά εμπόδια για τη μη έγκαιρη καταβολή των επικουρικών και εφάπαξ παροχών στους συνταξιούχους.

Οπως κατήγγειλαν, από την επόμενη Παρασκευή μέχρι και το τέλος Μάρτη ξεκινούν οι απολύσεις 180 εργαζομένων που στελεχώνουν το ΕΤΕΑΕΠ μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τους νέους επιστήμονες 22 - 29 ετών. Κι αυτό όταν από το 2010 το προσωπικό στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκε κατά 40% (λόγω συνταξιοδοτήσεων) και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έχει να γίνει από το 2009.

Στους εργαζόμενους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους συνταξιούχοι, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την απεργία στις 18/2.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ