Σάββατο 8 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 9 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την απεργία στις 18 Φλεβάρη!

Στη μάχη για την οργάνωση της 24ωρης απεργίας στις 18 Φλεβάρη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ρίχνονται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, δίνοντας αποφασιστική απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου - Βρούτση που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

Με ώθηση και από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη, όλο το βάρος των εργατικών συνδικάτων, μαζί με οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, συνταξιούχων, πέφτει στην προσπάθεια για να φτάσει το απεργιακό μήνυμα παντού, να πολλαπλασιαστούν οι απεργιακές αποφάσεις, να απαντηθούν η απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα αλλά και η απροκάλυπτη απεργοσπασία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, να σημάνει ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση σε όλη τη χώρα.

Οι απεργιακές αποφάσεις

Ηδη, απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Αγρινίου, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Νάουσας, Πάτρας, Σάμου, Φωκίδας και Χανίων.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), καθώς και δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Στον δημόσιο τομέα, απεργία για τις 18 Φλεβάρη έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, καθώς και Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων οι Ομοσπονδίες Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (ΟΣΕΑΔΕ), Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης στους τομείς Βιομηχανίας - Ερευνας - Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ) και Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη
Από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη
Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έχουν καλέσει Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΟΒΣΑ. Στην απεργιακή απάντηση καλεί και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).

Απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας όταν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή έχουν πάρει τα Συνδικάτα Εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) και ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Κάλεσμα στην οργάνωση της πάλης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα έχουν ήδη απευθύνει η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Παράλληλα, σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προχωρούν σε συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση της απεργίας.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας καλεί το Σάββατο 8/2 σε Γενική Συνέλευση στις 9 π.μ.

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κοζάνης καλεί σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 8/2 στις 6 μ.μ. στην έδρα του στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας & Νήσων Αργοσαρωνικού καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, την Κυριακή 9/2, στις 10 π.μ.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9/2, στις 5 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (1ος όροφος).

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί την Κυριακή 9/2 στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (Φριζή 10, Χαλκίδα) σε Γενική Συνέλευση.

-- Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ οργανώνει εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, την Τρίτη 11/2 στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ.

-- Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 12/2 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για την προετοιμασία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη.

-- Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ οργανώσει εκδήλωση ενημέρωσης ενόψει της απεργίας, την Τετάρτη 12/2 στις 6 μ.μ. στην άνω αίθουσα «ΟΜΗΡΕΙΟΥ», με ομιλήτρια την Βέττα Πανουτσάκου, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

-- Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο οργανώνει σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την Τετάρτη 12/2 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων (Βαλαωρίτου και Δαβάκη).

Στάσεις εργασίας και συνελεύσεις από τους οικοδόμους

Σε συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, με στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον κάθε χώρο, προχωρά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας μπροστά στην απεργία στις 18 Φλεβάρη.

Οι στάσεις εργασίας και οι συνελεύσεις θα γίνουν ως εξής:

-- Την Τρίτη 11/2, από τις 12.00 έως τις 13.00 στο εργοτάξιο επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό.

-- Την Τετάρτη 12/2, από τις 12.00 έως τις 13.00 στο εργοτάξιο κατασκευής του κολεγίου «St. Catherine's» στη Λυκόβρυση.

-- Την Πέμπτη 13/2, από τις 12.00 έως τις 13.00 στο εργοτάξιο επί της Πανεπιστημίου και Κριεζώτου.

-- Την Παρασκευή 14/2, από τις 12.00 έως τις 13.00 στο εργοτάξιο του πρώην Μουζάκη («Πεταλούδα») στη λεωφ. Κηφισού.

-- Τη Δευτέρα 17/2, από τις 12.00 έως τις 13.00 στο εργοτάξιο της «Παπαστράτος» στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org