Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΔΑ
Αφήστε την Παλαιστίνη να ζήσει

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει το σχέδιο που παρουσίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την Παλαιστίνη και το οποίο, φυσικά, δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα, ήταν αναμενόμενο από την περσινή Διεθνή Σύνοδο στη Βαρσοβία, με θέμα «Ασφάλεια στη Μέση Ανατολή», όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ, αραβικών χωρών και κυβερνήσεων συμμαχικών προς τις ΗΠΑ. Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΔΑ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, αυτοί είναι οι "πολύτιμοι σύμμαχοι" όλων των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτοί που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να δημιουργήσουν και να εξοπλίσουν "εχθρούς" για να τους χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν. Να αλλάξουν συμμαχίες ανάλογα με τα συμφέροντα της στιγμής. Να προδώσουν μέσα σε μια νύχτα "συμμάχους" τους. Αυτοί που, σύμφωνα με το ίδιο τους το Διεθνές Δίκαιο, στο όνομα του οποίου ορκίζονται πίστη, είναι εγκληματίες.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να καταγγείλει τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την εδραίωση της ισραηλινής κατοχής, να βρεθεί και πάλι στον αντίποδα όλων των σχεδίων που εξυφαίνονται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών του κόσμου. Η ΕΕΔΔΑ θα είναι πάντα αλληλέγγυα με τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ