Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
NΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Δίνουμε υπόσχεση για διαρκή, ανειρήνευτο αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό πολιτική

Βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ

Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτήρισε τη Συμφωνία ο Ν. Παπαναστάσης, καταγγέλλοντας ότι «η ΝΔ ολοκληρώνει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε με επιτυχία, όταν παρέδιδε στη ΝΔ με την πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα».

Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι σήμερα «υποκριτικά εκφράζει βαθιές επιφυλάξεις για κάτι που σαν κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να υλοποιήσει. Τα έργα του αποτελούν αδιάψευστο τεκμήριο της παραπλανητικής υποκρισίας του. Η Συμφωνία που φέρνει σήμερα η κυβέρνησή εδώ, παραχωρεί εθνικό έδαφος, αέρα και θάλασσα και είναι και υπογεγραμμένη και κυρίως υλοποιημένη».

Απαντώντας στη ρητορική που ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία αυτή «...διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε: «Από πότε, αλήθεια, η επιθετική συλλογή πληροφοριών με τα UAVMQ-9, αναγκαία για το σχεδιασμό των ληστρικών επιχειρησιακών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, συντείνει στη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας; Από πότε, άραγε, η δράση των αμερικανικών ελικοπτέρων του Στεφανοβίκειου, που έχουν αποστολή την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, αποτελούμενων από δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών, που βρίσκονται με τη σκανδάλη στο χέρι ταγμένοι απέναντι από τα αντίστοιχα ρωσικά, είναι πράξη ειρηνική; Μήπως είναι πράξη ειρήνης και ο ανεφοδιασμός με πυραύλους Tomahawk των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Σούδα, για να ξαναβομβαρδίσουν - ήδη το έκαναν μια φορά - τη Συρία ή μήπως τη Λιβύη ή το Ιράν; Ο ελλιμενισμός στις προβλήτες της Σούδας πυρηνικών υποβρυχίων και αεροπλανοφόρων στο δρόμο τους για τις αποστολές θανάτου και ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων;».

Καταγγέλλοντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους ιμπεριαλιστές συμμάχους της, τόνισε πως «την ώρα που η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο βρίσκεται στην κορύφωσή της, στέλνει μια φρεγάτα, απ' τις λίγες που διαθέτουμε, συνοδεία στο γαλλικό αεροπλανοφόρο για την Αραβική Θάλασσα. Στέλνει μια συστοιχία του αντιπυραυλικού συστήματος "Patriot", συνοδευόμενη από δεκάδες Ελληνοπούλα στη Σαουδική Αραβία και τέλος δρομολογεί πρόθυμα τη μετάβαση προφανώς επίλεκτων τμημάτων των ΕΔ στη Λιβύη. Το ερώτημα είναι, να κάνουν άραγε εκεί τι;».

Καθολική άρνηση σε κάθε πρόσκληση για συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές

Απέναντι στους κινδύνους που συνεπάγονται όλα αυτά για το λαό, υπογράμμισε ότι «το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό ταξικό κίνημα έχει λόγο και ρόλο», ενώ ειδική αναφορά έκανε στη στρατευμένη νεολαία και τα στελέχη των ΕΔ, καλώντας τους θιασώτες αυτής της πολιτικής να εξηγήσουν «γιατί πρέπει να σκοτώσουν ή και να σκοτωθούν υπερασπιζόμενοι τα διυλιστήρια της "Aramco" στο Ριάντ ή τα πετρελαϊκά συμφέροντα της Ιταλίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και άλλων στις ερήμους της Λιβύης;». Τους απηύθυνε δε ιδιαίτερο κάλεσμα: «Ο καθένας και η καθεμιά να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη απέναντι στις κυβερνητικές προτροπές. Είναι ώρα να υπάρξει μια καθολική και συνειδητή άρνηση σε πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή σ' αυτές τις αποστολές. Τους καλούμε να μην ενδώσουν. Σ' αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες επιλογές, τους υποσχόμαστε ότι δεν θα είναι μόνοι. Τους δείχνουμε τις εκατοντάδες μαζικούς φορείς που απαιτούν αγωνιστικά σήμερα την ακύρωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας. Εμείς εδώ στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας σ' αυτό το κατάπτυστο κείμενο, τους λέμε "θα είμαστε δίπλα σας"».

«Η συγκέντρωσή μας αποτελεί υπόσχεση για έναν διαρκή και ανειρήνευτο αγώνα, για να κλείσει οριστικά η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας, να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να σταματήσει η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ