Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με σταθμό τις συγκεντρώσεις στις 6 Φλεβάρη εντείνουν την απεργιακή προετοιμασία

Κάλεσμα να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση

Από τις εξορμήσεις που πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
Από τις εξορμήσεις που πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
Με συγκεντρώσεις την Πέμπτη 6 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, μαζί με οργανώσεις συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και την απεργιακή προετοιμασία ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση, με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την αντιασφαλιστική επίθεση.

Τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις κινητοποιήσεις και δυναμώνουν τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά, για να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στην Αττική

Στην Αττική, συνδικάτα από όλους τους κλάδους και τα παραρτήματά τους οργανώνουν κινητοποιήσεις ανά περιοχή στις 6 Φλεβάρη.

Ηδη σχετικά καλέσματα έχουν απευθύνει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς από τη Δυτική Αττική, καθώς και πλήθος σωματείων του Πειραιά με κοινή ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικότερα, με βάση τα μέχρι στιγμής καλέσματα συνδικάτων και μαζικών φορέων, προγραμματίζονται οι εξής συγκεντρώσεις στις 6.30 μ.μ.:

  • Στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια
  • Στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή
  • Στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου
  • Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη
  • Στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη
  • Στη Δυτική Αττική, στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα
  • Στην Ανατολική Αττική, στην πλατεία Γέρακα

Μπροστά στις συγκεντρώσεις της 6ης Φλεβάρη και εντείνοντας την προετοιμασία απεργιακής απάντησης, Ομοσπονδίες και συνδικάτα της Αττικής πραγματοποιούν μαζικές εξορμήσεις:

-- Σήμερα Παρασκευή, στο Μέγαρο ΟΤΕ στο Μαρούσι, στις 8.30 π.μ.

-- Αύριο Σάββατο, στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, στις 10 π.μ.

-- Τη Δευτέρα 3/2, στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου στις 6 π.μ. και στο σταθμό Μετρό «Αγιος Δημήτριος» (8 π.μ.)

-- Την Τρίτη 4/2, στην επιχείρηση «Bic» στη 1.20 μ.μ. και στους σταθμούς του Μετρό «Σύνταγμα» (8.30 π.μ.) και «Αγιος Αντώνιος» (Περιστέρι, 8 π.μ.).

-- Την Τετάρτη 5/2, στους σταθμούς του Μετρό «Αττική» (7 π.μ.) και «Ομόνοια» (8 π.μ.)

Επίσης, την Τρίτη 4/2 η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω οργανώνει πικετοφορία στο σταθμό του μετρό και τους γύρω δρόμους, στις 7 μ.μ.

Αποφάσεις για απεργία

Στο μεταξύ, πληθαίνουν καθημερινά τα συνδικάτα που παίρνουν αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Μέχρι τώρα αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Αγρινίου, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Πάτρας και Χανίων.

Οι Ομοσπονδίες: Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, καθώς και δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης έχουν πάρει ακόμα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΟΒΣΑ. Να δοθεί απεργιακή απάντηση καλεί και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).

Πολύμορφη δράση για να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα

Την ίδια στιγμή, τα συνδικάτα εντείνουν την προσπάθειά τους για να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε κλάδο, κάθε χώρο δουλειάς.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 27/1 στο Αργος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Αργολίδας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Αναδεικνύοντας τη συνολικότερη σημασία της Κοινωνικής Ασφάλισης πέρα από το κρίσιμο ζήτημα των συντάξεων, υπογραμμίστηκε ότι «το Ασφαλιστικό για τον εργαζόμενο σημαίνει επίδομα ασθένειας, ιατρικές εξετάσεις, παροχές Υγείας και Πρόνοιας. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία κάθε εργαζόμενου στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων».

Με τις παρεμβάσεις τους, η Βέτα Πανουτσάκου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Περιφέρειες, και η Πόπη Πάσουλα, συνδικαλίστρια στο χώρο της Ασφάλισης, έριξαν φως στις αλλαγές που έρχονται να συμπληρώσουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Παράλληλα, συνεχίζεται η αγωνιστική προετοιμασία με συσκέψεις και συνελεύσεις σωματείων και φορέων:

-- Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Πάτρας καλούν σε σύσκεψη, σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Η Σωματειακή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε σύσκεψη, σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Μυκηνών 17).

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2/2, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

-- Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2/2, στις 10 π.μ., στα γραφεία του στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β & Μάρνη).

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής οργανώνει συζήτηση - ενημέρωση την Κυριακή 2/2, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 30).

-- Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2/2, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

-- Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 3/2, στις 7 μ.μ., στο χώρο του Παραρτήματος Ανατολικής Θεσσαλονίκης του Σωματείου (Μυκηνών 17).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ