Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία στην πρωτεύουσα, έκρινε σκόπιμο να επισημάνει ότι η χώρα του έως τώρα έχει κερδίσει τρεις πολέμους με το Πακιστάν και ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας θα χρειαστούν 7 με 10 μέρες για να κάνουν σκόνη το Πακιστάν». Ο Μόντι κατηγόρησε ξανά το Πακιστάν για τη διεξαγωγή «πολέμου δι' αντιπροσώπων» κατά της Ινδίας, κατηγορώντας το για στήριξη αυτονομιστών στο Κασμίρ κ.τ.λ.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 10 μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επίθεση των Ταλιμπάν την Τρίτη, σε σημείου ελέγχου στη βόρεια επαρχία Μπαγλάν. Ο εκπρόσωπος των αφγανικών δυνάμεων αναφέρθηκε σε συγκρούσεις που «διήρκεσαν πολλές ώρες».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Νέο κύμα απολύσεων, μετά από χρόνια, δρομολογεί η διεύθυνση του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC. Το δρόμο της ανεργίας θα δουν 450 δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ θα τερματιστούν εκπομπές με στόχο την εξοικονόμηση 105 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε προχτές βράδυ ότι τελικά ήταν 50 οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις της 8ης Γενάρη στο Ιράκ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κ. Σολεϊμανί. Ο αρχικός απολογισμός αφορούσε 16 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ