Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αιμοδοσία «για τον Θάνο»

INTIME NEWS

Από τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη έως και το Σάββατο 8 Φλεβάρη, ο δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του, σε συνεργασία με την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου και με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, θα διοργανώσουν αιμοδοσία στη μνήμη του μεγάλου μας συνθέτη.

Για το θέμα της αιμοδοσίας παραχωρήθηκε τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανέφερε:

«Γνωρίζουμε όλοι ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όταν αναγγέλθηκε ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου, για να τιμήσει το εκλεκτό παιδί της Πάτρας, το οποίο προσέφερε μουσικά στην πόλη μας και σε όλη τη χώρα και έδωσε ανάταση στο λαό μας, αποφάσισε να γίνει αιμοδοσία στη μνήμη του, να δοθεί το όνομά του στο Θέατρο Τέχνης, να αφιερωθούν οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και άλλες εκδηλώσεις στη μνήμη του και να αναδειχθεί το έργο του. Αρχίζουμε να υλοποιούμε αυτές τις αποφάσεις με την αιμοδοσία».

Η Κ. Γεροπαναγιώτη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, σημείωσε ότι με την αιμοδοσία, «εκτός από το να τιμήσουμε τη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, θα συμβάλουμε να ανέβει η αιμοδοσία και ένα σημαντικό αγαθό να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Θα πρέπει να πούμε ότι στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) δημιουργήθηκε σύλλογος για τον Θάνο Μικρούτσικο. Ο Σύλλογος στο ΕΜΑ ονομάζεται "Για τον Θάνο" και έχει αριθμό μητρώου 15242. Ο σύλλογος είναι διασυνδεμένος με το ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

Τη Δευτέρα στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα γίνει η εκκίνηση για την αιμοδοσία, θα δώσει παράλληλα παράσταση και μουσικό σύνολο του δήμου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ