Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον αχυράνθρωπο

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Νταβός με τον πραξικοπηματία - μαριονέτα των ΗΠΑ - Χουάν Γκουαϊδό, που αποτελούν ωμή παρέμβαση ενάντια στη βούληση του λαού της Βενεζουέλας.

Οπως αναφέρει, «μόνο ως υποκρισία μπορεί να εκληφθεί το "ενδιαφέρον" του κ. Μητσοτάκη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού της Βενεζουέλας, την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του στην Ελλάδα εφαρμόζει το δόγμα "νόμος και τάξη" ενάντια στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, που προωθεί μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.

Η υποστήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στον πραξικοπηματία Γκουαϊδό και στην επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ - ΕΕ στη Βενεζουέλα ντροπιάζει τη χώρα και το λαό μας. Ο ελληνικός λαός έχει εξαιρετικά πικρή εμπειρία από τέτοιου είδους αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα, όπως αυτά που οι Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους προωθούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Βολιβία, Βενεζουέλα)».

Καλεί το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org