Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Ενστολη διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για την Πολιτική Προστασία

Την Πέμπτη στις 11.30 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ενστολη διαμαρτυρία την Πέμπτη, ώρα 11.30 το πρωί, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιεί η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στο νομοσχέδιο της αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας που προωθεί η κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

«Ερχεται ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα έχει ολέθριες συνέπειες στην προστασία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, των υποδομών της χώρας και του φυσικού περιβάλλοντος. Ερχεται κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει, με αρχή το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, κατεβαίνουμε μαζικά στην Αθήνα στις 30 Γενάρη για ένστολη διαμαρτυρία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να απαιτήσουμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την Πολιτική Προστασία και το ΠΣ, που είναι λαιμητόμος για τα δικαιώματά μας.

Παραμερίζουμε τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους "συνδικαλιστές" της ομοσπονδίας (ΠΟΕΥΠΣ) και των πρωτοβάθμιων σωματείων της, των περισσότερων συνδικαλιστικών οργάνων των μονίμων - 5ετών - εποχικών πυροσβεστών και των συντεχνιακών ενώσεων των αξιωματικών και των πτυχιούχων (ΕΑΠΣ και ΕΠΑΥΠΣ), που συμφωνούν με την ουσία και τους στόχους του νομοσχεδίου και προσπαθούν να το μερεμετίσουν στην ίδια κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε όλους αυτούς τους "συνδικαλιστές", οι οποίοι: Με τη στάση τους και με τις προτάσεις που υπέβαλαν, αποδέχονται τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση της υπηρεσίας μας, την ιδιωτικοποίηση των δομών και την εμπορευματοποίησή της, την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας του λαού. Δεν κάνουν κουβέντα για οργάνωση μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων και έτσι απλά και ξεδιάντροπα προτείνουν ξεσπίτωμα πυροσβεστών με μεταθέσεις με μόρια και συμφωνούν με την κατάργηση του αμετάθετου και των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. (...)

Η ΕΑΚΠ, με τον αγώνα που οργανώνει μόνη της για ακόμα μια φορά, δίνει τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κανένας μόνιμος συνάδελφος δεν θα έχει τη δικαιολογία, εάν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να πει ότι δεν γνώριζε και δεν ενημερώθηκε για όλες τις δύσκολες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν ως συνέπεια της αποσάθρωσης της πυροπροστασίας και ιδιαίτερα για το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις που θα του επιβληθεί άμεσα. Ούτε οι συνάδελφοι 5ετείς και εποχικοί πρέπει να εφησυχάζουν, γιατί με την κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων που θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν πρόκειται να γλιτώσουν αρχικά τη μετακίνηση εντός νομού και το εργασιακό μέλλον τους στο ΠΣ θα είναι αβέβαιο γιατί θα προκύψει κατάργηση θέσεων».

Τέλος, η ΕΑΚΠ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ