Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Μήνυμα μαζικής καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

Ο Σ. Πουλικόγιαννης
Ο Σ. Πουλικόγιαννης
Μήνυμα καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με αποδέκτες και όσους προσπαθούν να τους προστατέψουν, όπως η εισαγγελέας με την πρότασή της στη δίκη, έστειλε το πλήθος κόσμου - με ιδιαίτερα μαζικό το «παρών» της νεολαίας - που κατέκλυσε την Κυριακή το κλειστό γήπεδο του αθλητικού κέντρου (ΔΑΚ) «Πλάτων» στη Νίκαια, για να πάρει μέρος στη συναυλία που διοργάνωσαν Σωματεία, Συνδικάτα και μαζικοί φορείς. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», όπως ανέγραφε το κεντρικό γιγαντοπανό που δέσποζε στο χώρο και είχε φόντο της η εξέδρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για όλα τα θύματα του φασισμού.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, ο οποίος ανέφερε ότι η συναυλία είναι συνέχεια της μαζικής δράσης που αναπτύσσεται σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα ταξικά σωματεία, «με κύριο σκοπό την προώθηση σε κάθε κατεύθυνση του αιτήματος για καταδίκη» της φασιστικής ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι γνήσιο παιδί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και γι' αυτό, όπως δείχνει η εισαγγελική πρόταση, τα επιτελεία του και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι προσπαθούν να την προστατεύσουν ή να τη ρίξουν στα «μαλακά» για να αξιοποιηθεί ως εφεδρεία και σκιάχτρο απέναντι στους αγώνες που θα αναπτυχθούν, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, το δικαίωμα στην απεργία και τις διαδηλώσεις.

Ο Π. Σαπουντζάκης
Ο Π. Σαπουντζάκης
Εκανε σαφές ότι οι εργαζόμενοι, τα ταξικά συνδικάτα «πιο αποφασισμένοι από ποτέ, δεν θα αφήσουμε το φασιστικό δηλητήριο να δηλητηριάσει τους χώρους δουλειάς, τις εργατικές γειτονιές» και πως μαζί με «τα ταξικά αδέλφια μας», τους μετανάστες, «που μαζί λιώνουμε για να βγάλουμε ένα κομμάτι ψωμί για τις οικογένειές μας, με την οργανωμένη πάλη μας θα αγωνιστούμε ενάντια στον φασισμό και το σάπιο σύστημα που τον γεννά».

Εκ μέρους των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης χαρακτήρισε προκλητική την εισαγγελική πρόταση και παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Στοιχεία που, όπως ανέφερε, δεν «είδε» η εισαγγελέας. «Σε όλα αυτά τα πέντε χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και διέπραξε φρικτά εγκλήματα και το γεγονός ότι εδώ στη Νίκαια γίνεται η συναυλία, δεν είναι τυχαίο, γιατί εδώ στη Νίκαια δρούσε το πιο εγκληματικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και από εδώ ξεκίνησαν οι πιο εγκληματικές επιθέσεις της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα».

«Μπορεί να δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, αλλά η ψυχή του, οι ιδέες του έχουν θεριεύσει και θα τους πνίξουν. Μπορεί να προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, αλλά απέτυχαν οικτρά και οι αγωνιστές αυτοί είναι ανάμεσά μας. Η νίκη θα είναι δική μας μέσα στο δικαστήριο και κυρίως στο στίβο των κοινωνικών ταξικών αγώνων», τόνισε.


Τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουν σε μια τέτοια σπουδαία πρωτοβουλία εξέφρασαν οι καλλιτέχνες που ο ένας μετά τον άλλο ανέβηκαν στη σκηνή: Η Ανθή Γουρουντή, o Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Ερση Φτούλη και οι «Υπεραστικοί», οι οποίοι αφιέρωσαν το τραγούδι «Προλετάριοι» στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και στον συνάδελφό τους που έχασε την Παρασκευή τη ζωή του στα μεταλλεία της Εύβοιας.

Ακολούθησε hip hop live με τους: Urban Pulse, Dason, Ghetto Rock, Boem, Ενα Δύο, Rebellion Connexion.

Στη συγκέντρωση - συναυλία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Λουίζα Ράζου και Γιάννη Πρωτούλη και οι βουλευτές του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Κατσώτης. Επίσης, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Ενωσης Απόστρατων Αστυνομικών.




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ