Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μήνυμα προς την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

Σε μήνυμά του προς την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Σαββάτου, το ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει τα εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στη νεολαία της Τουρκίας, με αφορμή τον μεγάλο σεισμό της 24ης Ιανουαρίου, στα ανατολικά της χώρας σας. Πρώτα απ' όλα, αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τη στήριξή μας στα θύματα από τον σεισμό και στις οικογένειές τους.

Οι νέοι και οι νέες σε Ελλάδα και Τουρκία δεν πρέπει να πιστέψουν ότι για το φόρο αίματος που πληρώνουν οι λαοί μας ύστερα από σεισμούς - όπως πρόσφατα -, από πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα αντίστοιχα φαινόμενα φταίει η κακιά μας τύχη!

Αυτό που είναι προς όφελος της νεολαίας και στις δύο χώρες είναι να αγωνιστούμε ώστε να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και γενικότερα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αρκεί τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης να μην προσανατολίζονται στη μεγιστοποίηση των καπιταλιστικών κερδών, όπως βλέπουμε να γίνεται με την πολιτική που προωθούν οι κυβερνήσεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Αντίθετα, πρέπει η γνώση και η επιστήμη, στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, να προσανατολιστούν στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, μία από τις οποίες είναι και το δικαίωμα στην αντισεισμική προστασία, στην ασφάλεια, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Αυτήν την αλήθεια προβάλλουν οι δύο Οργανώσεις μας, όπως και τα Κόμματά μας σε Τουρκία και Ελλάδα, και είναι η μόνη που μπορεί να δώσει δύναμη στους νέους και στις νέες των χωρών μας, στρέφοντας τον αγώνα μας ενάντια στις αιτίες των προβλημάτων, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα τόσο άδικα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στη Λήμνο(9/1/2013)
H Αϊτή δείχνει τα καταστροφικά αποτελέσματα του καπιταλισμού(24/1/2010)
Στην επικαιρότητα οι προτάσεις του ΚΚΕ(22/10/2005)
Οι θέσεις του ΚΚΕ(31/12/2004)
Μετασεισμική ακολουθία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις(14/9/1999)
Προέχει η αντισεισμική θωράκιση(8/9/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org