Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Σύσκεψη την Κυριακή για διεκδίκηση ΣΣΕ στον όμιλο ΦΑΜΑΡ

Τα Συνδικάτα Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά & νήσων και Βοιωτίας - Εύβοιας & περιοχής Αυλώνα καλούν όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΦΑΜΑΡ και τις διοικήσεις των σωματείων τους σε ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 11 το πρωί στην Αθήνα, στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (οδός Χαλκοκονδύλη 37).

Οι εξελίξεις στον όμιλο ΦΑΜΑΡ, και με το προηγούμενο και με το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων όχι μόνο δεν ταυτίζονται με αυτά των επιχειρήσεων, αλλά βρίσκονται σε απόλυτη αντιπαράθεση. Οι επιχειρήσεις αυξάνουν και βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων σε κάθε φάση από την οποία διέρχονται, ανάπτυξη, κάμψη, αναδιάρθρωση, ανάκαμψη. Σε αυτήν την κατεύθυνση διευκολύνουν και οι νόμοι που ψηφίζονται και υλοποιούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

«Σήμερα το σύνολο των εργαζομένων εργάζεται με ατομικές συμβάσεις. Υπάρχουν συνάδελφοι 2 και 3 ταχυτήτων, με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, με εργολαβίες από ICAP, ADECCO, ΓΕΝΚΑ, με διαφορετικές μισθοδοσίες, με παροχές και επιδόματα όχι στο σύνολο των εργαζομένων, με εργασία τα Σάββατα ή τις Κυριακές, κ.ά.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις και με την επικείμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ, για να διασφαλίσουμε πως το σύνολο των εργαζομένων θα αμείβεται και θα εργάζεται με συγκεκριμένους όρους, είναι ανάγκη η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», σημειώνουν τα Συνδικάτα.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι «η υπογραφή της πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο αποφασιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων, γιατί η εργοδοσία ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια να συμπιέζει προς τα κάτω μισθούς και δικαιώματα, ακόμη και σε καιρούς ανάπτυξης».

Τα Συνδικάτα καλούν σε πάλη για: Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση, να πάψει το καθεστώς των εργολάβων (ICAP - ADECCO - ΓΕΝΚΑ), να προσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι στη ΦΑΜΑΡ, σταθερό 5ήμερο - 8ωρο, αυξήσεις και νέες παροχές, υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ