Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση για να μην κοπεί το ρεύμα σε άνεργο καρκινοπαθή

Μαχητική παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (οδό Τσιμισκή) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης μαζί με εκπροσώπους του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών και του Σωματείου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να μην κοπεί το ρεύμα σε σπίτι άνεργου καρκινοπαθούς.

Η ΔΕΗ έστειλε το ειδοποιητήριο διακοπής στο σπίτι του στις Συκιές. Ενημέρωνε τον άνεργο καρκινοπαθή, που αναγκάζεται να επιβιώνει με ένα προνοιακό επίδομα των 300 ευρώ, ότι θα του διακόψει την ηλεκτροδότηση επειδή έχει ανεξόφλητες οφειλές 800 ευρώ.

Εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, καθώς και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης - Συκεών, απαίτησαν να μη διανοηθεί η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα και να κάνει ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή της οφειλής. Ειδικότερα, απαίτησαν διαγραφή του 50% του χρέους της οικογένειας και ρύθμιση της υπόλοιπης οφειλής σε χαμηλές δόσεις, για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Ανέδειξαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει καν τη δυνατότητα να εργαστεί και επιβιώνει με ένα πενιχρό προνοιακό επίδομα. Τόνισαν επίσης ότι η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική. Αντίθετα, «είναι ενδεικτική της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, στα βήματα της προηγούμενης, απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, ανάπηρους, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, που τους καταδικάζει στην εξαθλίωση στο όνομα της στήριξης των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ