Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις»

Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ παρουσιάζεται σήμερα (19.00) το βιβλίο του Νάσου Μπράτσου

Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, σήμερα Παρασκευή στις 19.00, το βιβλίο του συγγραφέα Νάσου Μπράτσου με τίτλο «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις: Μεσοπόλεμος - Κατοχή - Δικτατορία - Μεταπολίτευση» (εκδόσεις «Νότιος Ανεμος»).

Στον αντίποδα της σημερινής πραγματικότητας του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, ο Ν. Μπράτσος αναδεικνύει μέσω από το βιβλίο περιστατικά λαϊκής παρέμβασης στον αθλητισμό, ως θετικά παραδείγματα - «πυξίδες» για το σήμερα και το αύριο. Στα περιεχόμενα περιλαμβάνονται πολλές συνεντεύξεις πρωταγωνιστών μέσα και έξω από τις γραμμές των γηπέδων και σπάνια ντοκουμέντα, καλύπτοντας όλο το διάστημα από την περίοδο του Μεσοπολέμου, την Κατοχή και τη δικτατορία μέχρι τις μέρες μας.

Ομιλητές στην παρουσίαση θα είναι ο συγγραφέας, ο Νίκος Μάλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και συνδικαλιστής του ΠΣΑΠ, ο Διονύσης Χριστακόπουλος, αθλητής και «αετόπουλο» της ΕΠΟΝ, ο Κώστας Μανταίος, πρόεδρος του ΑΟ Αμπελοκήπων και μέλος του ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967 - 1974, ο Γιάννης Ξαρχουλάκος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και οργανωτικός γραμματέας του ΣΦΕΑ 1967 - 1974, ο Δημήτρης Μακρής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Θύελλας Ραφήνας, και ο Τάσος Επιτρόπου, δημοσιογράφος, διευθυντής της ΕΡΑ Σπορ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ