Πέμπτη 23 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων των Ιμίων στις 31 Γενάρη

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων, αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη, αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών, καθώς και όσους μέχρι σήμερα έδωσαν τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της απώλειάς τους πρόκειται να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη, την Παρασκευή 31 Γενάρη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 11 π.μ.: Συνάντηση έξω από το Πολεμικό Μουσείο (στάση Μετρό «Ευαγγελισμός»). Στις 11.10 π.μ.: Μετακίνηση προς το μνημείο. Στις 11.30 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων.

Στο κάλεσμά της η Γραμματεία της ΚΕΘΑ τονίζει:

«24 χρόνια μετά τη ζοφερή εκείνη νύχτα που έλαβαν χώρα τα θλιβερά γεγονότα στις βραχονησίδες των Ιμίων, η τουρκική επιθετικότητα συνεχώς αυξάνεται, με αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, με στόχο το μοίρασμα της λείας των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους.

Την ίδια στιγμή ο λαός δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η Κοινωνική Ασφάλιση, η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια.

Εχουμε καθήκον, αλλά και τιμώντας τη θυσία των συναδέλφων μας, να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, τώρα και στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ