Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΘΗΝΑ
Πυρετός προετοιμασίας για το παλλαϊκό συλλαλητήριο
  • Πραγματοποιείται στα Προπύλαια, στις 13 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ.
  • Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Θα είναι όλοι εκεί. Εργάτες, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, στις 13 του Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., θα βρεθούν στα Προπύλαια, θα πάρουν μέρος στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο και την πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ο λαός του Λεκανοπεδίου θα στείλει το δικό του μαχητικό μήνυμα. Θα καταδικάσει τον πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν, θα παλέψει για να ανατρέψει την τρομοκρατική επιχείρηση που εξαπολύει η ΕΕ κατά των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι 82 μαζικοί φορείς, που αποφάσισαν μετά τη σύσκεψη την οποία πραγματοποίησαν την προηγούμενη Δευτέρα να διοργανώσουν το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, δήλωσαν αποφασισμένοι να εντείνουν τη δράση και να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

ΠΑΜΕ: Να μη λείψει κανείς

Ευρύ κάλεσμα προς όλα τα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), για να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 13 Δεκέμβρη, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Συλλαλητήρια που γίνονται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και στων οποίων την οργάνωση συμμετέχει το ΠΑΜΕ, δηλώνοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη στήριξή του για την επιτυχία τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις «να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία και αυτών των κινητοποιήσεων, που από τα πράγματα αποτελούν απάντηση των εργαζομένων ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης». Κανείς, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «δεν μπορεί να απουσιάσει από την αγωνιστική αυτή δράση, που, ταυτόχρονα, στρέφεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του Κρατικού Προϋπολογισμού 2002».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ