Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Στην οκτάδα με ανατροπή η Εθνική ανδρών

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή μετά το κακό της ξεκίνημα, η Εθνική πόλο ανδρών προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με νίκη 14-7 επί της Ρουμανίας σε χτεσινό αγώνα μπαράζ. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά αύριο Τετάρτη με αντίπαλο την Κροατία, ενώ με την είσοδό της στην οκτάδα έχει ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική στο πρώτο οκτάλεπτο αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να χάνει 4-1, μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου όμως είχε ξαναμπεί στο ματς, μειώνοντας σε 5-4. Στο δε τρίτο οκτάλεπτο κυριάρχησε πλήρως, με κατακόρυφη βελτίωση στην άμυνα και πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Γεννηδουνιά, και με επιμέρους 6-0 μετέτρεψε το εις βάρος της σκορ σε υπέρ της 10-5. Η υπεροχή της Ελλάδας συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, φέρνοντας τη νίκη - πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 4-5, 10-5, 14-7.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Ρουμανία: Τικ, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκιόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκεργκελίφι, Οάντα 1, Τσίμπαν, Βάντσικ, Αμπρουντάν.

  • Οι άλλοι προημιτελικοί: Ιταλία - Μαυροβούνιο, Σερβία - Ισπανία, Ουγγαρία - Ρωσία.
Εθνική πόλο γυναικών: Με την Ισπανία στα προημιτελικά

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή κόντρα στη Ρουμανία η Εθνική πόλο ανδρών προκρίθηκε στα προημιτελικά

Eurokinissi

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή κόντρα στη Ρουμανία η Εθνική πόλο ανδρών προκρίθηκε στα προημιτελικά
Με αντίπαλο τη δευτεραθλήτρια κόσμου Ισπανία διεκδικεί την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης σήμερα η Εθνική πόλο γυναικών (18.30 - ΕΡΤ Sports). Η ήττα της Ελλάδας από τη Ρωσία με 12-7 στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων την έριξε στην 3η θέση του ομίλου της, με αποτέλεσμα χειρότερο σταύρωμα στην οκτάδα. Παρά το δύσκολο της αποστολής, όμως, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπάρχει αισιοδοξία για επανάληψη της επιτυχίας του 2018, όταν είχε αποκλείσει τις Ισπανίδες στα ημιτελικά και είχε προκριθεί στον τελικό.

  • Οι άλλοι προημιτελικοί: Ουγγαρία - Γαλλία, Ρωσία - Ιταλία, Ολλανδία - Σλοβακία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ