Παρασκευή 17 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ
Με ευχές για αγωνιστική χρονιά έκοψε την πίτα της

Από τη χτεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου
Από τη χτεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου
Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας οργάνωσε χτες η ΠΕΜΕΝ, με ευχές για καλή και αγωνιστική χρονιά σε όλους τους ναυτεργάτες.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θανάσης Ευαγγελάκης, στάθηκε σε μια σειρά από ανοιχτά για τους εργαζόμενους μέτωπα πάλης, καλώντας τους ναυτεργάτες να δώσουν το «παρών» στις μάχες του επόμενου διαστήματος.

«Κανένας ναυτεργάτης, εργαζόμενος δεν πρέπει να μένει αδιάφορος από τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», τόνισε, και κάλεσε σε συμμετοχή στο νέο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τη μέρα που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η νέα Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Ενημέρωσε ακόμα τους εργαζόμενους για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και την προετοιμασία συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλους τους κλάδους να απαντήσουν με απεργία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα σχέδια εφοπλιστών, κυβέρνησης και εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ, για την ένταση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών με τις νέες ανατροπές που προετοιμάζουν σε ΣΣΕ, Ασφαλιστικό, οργανικές συνθέσεις και συνδικαλιστική δράση.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο Νίκος Πηγαδάς, παλαίμαχος δημοσιογράφος, ο Σπύρος Χαλβατζής, πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967 - 1974, η Γιώτα Ταβουλάρη, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Λευτέρης Μπαρμπαρούσης, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ο Γιώργος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), ο Λευτέρης Σκάρος, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος της ΠΕΣ/ΝΑΤ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org