Παρασκευή 17 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρή καταγγελία από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Εισαγγελικοί λειτουργοί δέχτηκαν έμμεσες πιέσεις επειδή άσκησαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος κατά των 20 συλληφθέντων στα επεισόδια στο Κουκάκι! Αυτό καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χριστόφορος Σεβαστίδης.

«Επιχειρήθηκε τις τελευταίες μέρες συντονισμένα, τόσο από υπουργούς της κυβέρνησης όσο και από εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων, μια έμμεση πίεση στους εισαγγελικούς λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως κακουργήματα συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, που αφορούν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο Χριστόφορος Σεβαστίδης σημειώνει ότι «έφθασε μάλιστα Ενωση αστυνομικών υπαλλήλων στο εξωφρενικό σημείο να ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελέα, γιατί δεν άσκησε δίωξη έτσι όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν».

Σημειώνει, επίσης, ότι «δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το προσκομιζόμενο αποδεικτικό υλικό και τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ