Παρασκευή 17 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας

Η αντίθεση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο δρομολογεί την αξιολόγηση των πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια της αγοράς, βαθαίνει τη σύνδεσή της με τη χρηματοδότηση και οδηγεί σε νέες κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής κινητοποίησης φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας.

Το νομοσχέδιο, που την Τετάρτη υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στις αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τις στοχεύσεις των οποίων έχουν αποκαλύψει οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους τους και τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Με αποφάσεις των Συλλόγων ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων Χημικών του ΕΜΠ και Φυσικού και Γεωλογικού του ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας. Οι φοιτητές διαδήλωσαν στο τσουχτερό κρύο για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών. «Να μην ψηφιστεί ο νόμος στη Βουλή - νόμος οι ανάγκες του κάθε φοιτητή» ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση, μαζί με εκείνα ενάντια στην καταστολή και καταγγελίας της παρουσίας των ΜΑΤ στο χώρο της συγκέντρωσης.

Οι φοιτητές μέσα και από αποφάσεις συνελεύσεων έχουν ήδη δώσει νέο ραντεβού για τη μέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου, που τιτλοφορείται «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Ερευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ